ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ

Αρ. Πρωτ. 054

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα, 5 Μαΐου 2011, το Π.Ν. έλαβε γνώση ενός ψευδούς και συκοφαντικού για το αξιόμαχο του Πολεμικού Ναυτικού δημοσιεύματος, που συμπεριελήφθη στο περιοδικό Επίκαιρα, τεύχος 81ο (5/5-11/5/2011), σελίδα 12-13.

Το δημοσίευμα προβαίνει ανενδοίαστα στην παρουσίαση πλήθους ψευδών γεγονότων που άπτονται της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του αξιόμαχου του προσφάτως παραληφθέντος από το Πολεμικό Ναυτικό υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ».

Συγκεκριμένα αναφέρεται ψευδώς:

α.       Ότι σε άσκηση που πραγματοποιήθηκε πριν από τέσσερις περίπου εβδομάδες στα ανοικτά του Αργοσαρωνικού το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» «γνώρισε την ήττα» από το υποβρύχιο «ΝΗΡΕΥΣ».

β.       Ότι το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» «δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στο ρόλο του δημιουργώντας προβληματισμό αναφορικά με τις δυνατότητές του και την αξιοπιστία του».

γ.       Ότι «σε όλες τις υποβρύχιες μάχες που έδωσε με το κατά πολύ παλαιότερό του υποβρυχίου «ΝΗΡΕΥΣ» και παρά τις stealth δυνατότητές του, ηττήθηκε κατά κράτος, με αποτέλεσμα να προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά αναφορικά με το εάν τελικά έπρεπε ή όχι να παραληφθεί από την ελληνική πλευρά».

δ.       Ότι «δόθηκε τιμητική άδεια δύο εβδομάδων, ως επιβράβευση για την επιτυχία» στο πλήρωμα του υποβρυχίου «ΝΗΡΕΥΣ», «αλλά με την επισήμανση να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό».

ε.       Ότι το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» «εμφανίστηκε σε πολλούς τομείς ανέτοιμο από το να χαρακτηρισθεί πλήρως επιχειρησιακό», ενώ «στο ημερολόγιο του υποβρυχίου καταγράφηκαν περισσότερα από 40 σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά προβλήματα και δυσλειτουργίες, που ξεκινούσαν από το έρμα του σκάφους και επεκτείνονταν μέχρι τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του και το μεγάλο ίχνος που κατέγραφε στο αντίπαλο ραντάρ».

στ.       Ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, έδωσε εντολή να κοινοποιηθούν άμεσα και προς τη γερμανική πλευρά (τα στοιχεία αυτά) προκειμένου να συνδράμει στην επίλυσή τους».

Το αυθαίρετο και παραπλανητικό συμπέρασμα όλων αυτών τω ανακριβειών του δημοσιεύματος είναι ότι το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» «στην πρώτη του επιχειρησιακή δοκιμασία εμφανίστηκε ανέτοιμο να ανταποκριθεί στο ρόλο του». Φέρονται δε στελέχη του Π.Ν. να επικοινώνησαν με τον συντάκτη του ψευδούς δημοσιεύματος.

Από την άμεση προσωπική εμπειρία και γνώση του Αρχηγού του ΓΕΝ και του Αρχηγού του Στόλου, οι οποίοι επιπλέον έλεγξαν ξανά σήμερα και επιβεβαίωσαν όλα τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι το δημοσίευμα αυτό βρίθει ψευδών, αναληθών και συκοφαντικών στοιχείων σχετικά με το αξιόμαχο του υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του πιο σύγχρονου υποβρυχίου του Π.Ν.

Σημειωτέον ότι στο εξώφυλλο του περιοδικού αναφέρεται επίσης η φράση «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ – Ερωτηματικά για το αξιόμαχο στην πρώτη άσκηση μετά την παραλαβή του», γεγονός που διευρύνει τον κύκλο των αποδεκτών των ψευδών, αναληθών και συκοφαντικών στοιχείων του δημοσιεύματος.

Το ΓΕΝ όχι απλώς διαψεύδει αλλά και επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος του στο όνομα των στελεχών του, της παράδοσης του και της αποστολής που του έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο του Συντάγματος.

 ===============================


Αρ. Πρωτ. 062

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε χθες Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 στο ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ η επέτειος των 100 χρόνων από την ύψωση Σημαίας και παραλαβής του, στο χώρο του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στο Φλοίσβο Φαλήρου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, εκπρόσωποι των κομμάτων, βουλευτές, τέως υπουργοί, οι τοπικές αρχές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ι. Γιάγκος, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος (ΛΣ) Κ. Σούλης, επίτιμοι Αρχηγοί, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των Ε.Δ. και Σ.Α. και αντιπροσωπείες μαθητών Στρατιωτικών Σχολών. Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν ο Αρχηγός Στόλου του Ιταλικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Luigi Binelli Mantelli και ο Μπρούνο Ορλάντο, απόγονος της οικογένειας Ορλάντο, στα ναυπηγεία της οποίας κατασκευάσθηκε το θωρηκτό, ο οποίος προσέφερε άλμπουμ με αδημοσίευτες φωτογραφίες.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο ΥΕΘΑ κος Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, Κύριοι ομιλητές της επετείου ήταν ο επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος εα Ιωάννης Παλούμπης ΠΝ και η μαθήτρια της Β’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Βάρης Αντιγόνη Αλίπου.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην τελετή «100 χρόνια ΑΒΕΡΩΦ»

==============================

Αρ. Πρωτ. 064

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης Π.Ν.  επισκέφθηκε σήμερα το Αρχηγείο Στόλου  στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στο πλαίσιο ενημέρωσής του και επέβη στην Φρεγάτα ΨΑΡΑ και στο ναρκοθηρευτικό ΕΥΡΩΠΗ.

 ==========================

Αρ. Πρωτ. 070

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών (Ιερός Ναός Αγ. Θεοδώρων), το μνημόσυνο υπέρ ευεργετών – δωρητών του Ταμείου Εθνικού Στόλου. Στο μνημόσυνο παρέστη ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Ευσταθίου ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ.

 ============================

Αρ. Πρωτ. 071

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 το Ταμείο Εθνικού Στόλου στο πλαίσιο ενημέρωσής του.

============================

Αρ. Πρωτ. 072

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεχίστηκαν οι συναυλίες της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού που την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού SOS στην Βάρη Αττικής,Μετά το τέλος της συναυλίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα στελέχη της μπάντας και να εξοικειωθούν με τα μουσικά όργανα.

Παιδικό χωριό SOS. Το κοινωνικό πρόσωπο του Π.Ν. Εύγε

 ======================

Αρ. Πρωτ. 073

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας η επίσημη τελετή υποστολής σημαίας του Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ.  Στην τελετή παρέστη ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Π. Ευσταθίου ΠΝ.

2011. Υποστολή σημαίας…σιωπητήριο

Το Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ (S-110) είναι το πρώτο παγκοσμίως συμβατικό Υ/Β type 209 (1100).  Κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ όπου καθελκύσθηκε την 19 Σεπτεμβρίου 1970 και την 6 Σεπτεμβρίου 1971 πραγματοποιήθηκε η τελετή ύψωσης της Σημαίας.  Την 6 Δεκεμβρίου 1971 κατέπλευσε στo Ναύσταθμο Σαλαμίνος και εντάχθηκε στη δύναμη των Υποβρυχίων του Στόλου.

1970 Κίελο, παραλαβή

 ===============================

Αρ. Πρωτ. 074

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δ. Ελευσινιώτη ΠΝ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι επίτιμοι Α/ΓΕΝ σε επίσκεψη ενημέρωσης από τον Α/ΓΕΝ αντιναύρχο Δ. Ελευσηνιώτη Π.Ν.

 ================================

Αρ. Πρωτ. 075

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα,Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας (Αμφιάλη) η επίσημη τελετή υποστολής σημαίας των πυραυλακάτων ΣΑΚΙΠΗΣ, ΤΟΥΡΝΑΣ και ΒΛΑΧΑΒΑΣ. Στην τελετή παρέστη ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Π. Ευσταθίου ΠΝ.

Οι ΤΠΚ ΣΑΚΙΠΗΣ ΤΟΥΡΝΑΣ και ΒΛΑΧΑΒΑΣ καθελκύστηκαν το 1973 στη Γερμανία. Η παραλαβή τους έγινε στις 30-03-95 (ΝΣ/Αμφιάλη) και η ένταξή τους στο Στόλο στις 28-04-95.

Η ΤΠΚ ΣΑΚΙΠΗΣ ονομάσθηκε προς τιμή του Πλωτάρχη Α. ΣΑΚΙΠΗ Β.Ν. που σκοτώθηκε κατά την βύθιση του Β. ΟΛΓΑ στη Λέρο στις 26 Σεπτεμβρίου 1943.

Η ΤΠΚ ΤΟΥΡΝΑΣ ονομάσθηκε προς τιμή του φονευθέντος Υποπλοιάρχου Α. ΤΟΥΡΝΑ Β.Ν. κατά την βύθιση του Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ στην Αδριατική στις 29 Δεκεμβρίου 1940.

Η ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΒΑΣ ονομάσθηκε προς τιμή του Πλωτάρχη Λ. ΒΛΑΧΑΒΑ Β.Ν. που υπηρετών στο Α/Τ ΥΔΡΑ ως Ύπαρχος σκοτώθηκε κατά την βύθιση του πλοίου την 22 Απριλίου 1941 πλησίον της Αίγινας.

Υποστολή Σημαίας. Μία σεμνή τελετή για μια σπουδαία προσφορά υπηρεσίας. Τα πληρώματα που τα «ζωντανεύουν» έχουν να πουν πολλά γι’ αυτά

==============================

Αρ. Πρωτ. 081
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, σή-
μερα 30 Ιουνίου 2011 παρέθεσε γεύμα εργασίας στους Κοσμήτορες και σε καθηγητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων
(ΣΝΔ), Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Σχολής Διοίκησης και Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού
(ΣΔΕΠΝ).

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα καθώς και προτάσεις / προβληματισμοί των καθηγητών που αφορούν την
εκπαίδευση των στελεχών του ΠΝ και συμμετείχαν ο Διοικητής ΔΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καλόγηρος ΠΝ και οι

Διοικητές των ανωτέρω Σχολών.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: