ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • Συχνά ακούγεται από τους πολιτικούς μας «φωστήρες« (νυν και τέως) ότι τα πάντα τα κάνουν τέλεια. Και το ερώτημα: πώς και γιατί αυτός ο άμοιρος τόπος έφτασε στην συντέλεια;
  • Η περίπτωση του κ. Στρος Καν, μία προσωπική και ανθρώπινη περιπέτεια, μας έδειξε πως λειτουργεί η πραγματική δημοκρατία και ο σεβασμός στους νόμους και τον πλησίον μας. Σίγουρα, αν η εφαρμογή των νόμων λειτουργούσε ανεπηρέαστη και στην Ελλάδα, η εικόνα της πατρίδας μας θα ήταν διαφορετική και σεβαστή από όλους.
  • Στην επέτειο του κινήματος του Ναυτικού, ο ΥΕΘΑ αιτιολογώντας την σημερινή θέση της Ελλάδος είπε: «Το ελληνικό κράτος γεννήθηκε χρεωμένο και με διαφθορά στην πολιτική και κοινωνική του δομή»!!!! Αυτή και αν είναι δικαιολογία, η οποία ούτε ως ιστορική υπενθύμιση δεν έπρεπε να ειπωθεί, διότι: Κανένα δεν τιμά ότι, σε 180 και πλέον χρόνια ελεύθερου κράτους δεν κατορθώσαμε να ξεριζώσουμε ή να μειώσουμε κληρονομηθέντα ελαττώματα τα οποία, τουναντίον συντηρούμε και τα κάνουμε τρόπο ζωής. Τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Δεν μας είπε όμως ο κ. ΥΕΘΑ ποιους πρέπει να πνίξουν οι ερινύες. Τον απλό λαό ή τους διαχρονικά ακατάλληλους πολιτευτάδες;  Από «ξύλινη« πολιτική γλώσσα και δικαιολογίες έχουμε χορτάσει. Έργα δεν βλέπουμε.
  • Πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή νόμος όπου: «Για Υπουργούς νυν και τέως δεν επιτρέπεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης, προσωρινής κράτησης ή βίαιης προσαγωγής, ειμή μόνο έκδοση περιοριστικών μέτρων»!!!! Τα σχόλια δικά σας.
  • Ακούγοντας τους κατά καιρούς, πράγματι, εμπνευσμένους  λόγους διαφόρων πολιτικών, όπως στον εορτασμό «100 χρόνια ιστορίας του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ« (16/5/11) διερωτάσαι αν είναι δυνατόν αυτοί που με τόση γλαφυρότητα και θέρμη εγκωμιάζουν τις ένοπλες δυνάμεις να έχουν μιλήσει στο παρελθόν απαξιωτικά γι’ αυτές!!!! Μυστήριο σαν τα αινίγματα της Σφίγγας.
  • Τα τελευταία τραγελαφικά είπα-ξείπα των πολιτικών μας περί οικουμενικής κυβερνήσεως κλπ. Απέδειξαν για άλλη μία φορά την ακαταλληλότητά τους να σταθούν στο ύψος των τραγικών περιστάσεων που η πατρίδα μας διέρχεται με κύριους υπεύθυνους τους ίδιους αυτούς. Βέβαια θα πείτε: αν ήταν ικανοί δεν θα είχαν απεμπολήσει την δημοσιονομική μας κυριαρχία στους κατ’ ευφημισμόν φίλους, ετέρους και συμμάχους μας.! Αντί για ανάθεμα, θα επαναλάβω την ευχή που είπα το φθινόπωρο του 2009. Μακάρι να πετύχουν. Περιθώρια δεν υπάρχουν άλλα.
  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Βουλευτές «αντάρτες» ενάντια στην κυβερνητική πολιτική του κόμματός τους, μόλις «τσιμπήσουν» υπουργική θέση, ως εκ θαύματος όλα τα βρίσκουν τέλεια και οι…. γαργάρες που κάνουν για όσα έχουν πει, θυμίζουν καταρράκτες Νιαγάρα!!!! Και να τους φτύσεις λοιπόν, τι θα καταλάβουν;

Το Περισκόπιο    

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: