ΓΕΝ/Λειτουργία Ναυτικών Νοσοκομείων

Η τρέχουσα δηµοσιονοµική συγκυρία και η ανάγκη προσαρμογής όλων µας στα νέα κοινωνικά, θεσμικά και οικονομικά δεδομένα απαιτούν συνετή διαχείριση των διατιθέμενων πόρων για την υγειονομική περίθαλψη του εν ενεργεία προσωπικού και των άμεσα ασφαλισμένων στο ΠΝ και το ΛΣ, καθώς και στους απόστρατους, τους συναδέλφους ΜΠΥ και ΣΕΙ∆ και τις οικογένειές τους που ανήκουν σε άλλα ταμεία.

2. Στο παραπάνω πλαίσιο εντέλλονται τα εξής:

α. Εντατικοποίηση της έκδοσης παραστατικών δαπανών νοσηλίων,από το ΝΝΑ και ΝΝΚ για τους νοσηλευθέντες το 2011 ώστε να αποστέλλονται έγκαιρα τα χρεωστικά στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο ∆ΚΒ/ΓΕΝ µεριµνήσει για την άμεση ενίσχυση του προσωπικού του λογιστηρίου νοσηλίων του ΝΝΑ, για την καταγραφή και έκδοση των σχετικών παραστατικών.

β. Είναι απόλυτη ανάγκη να ξεκινήσει η ροή χρημάτων από τους ασφαλιστικούς φορείς, καθόσον έχει επίσημα εκδηλωθεί η πρόθεση της πολιτείας να καλύψει τα χρέη των προηγούμενων ετών, σύμφωνα µε το σχετικό (α).

γ. Ενέργειες των Διευθυντών των Ναυτικών Νοσοκομείων σύμφωνα µε την Υπουργική Απόφαση, σχετικό (β), που αφορά σύναψη υπογραφή συμβάσεων µε τα ασφαλιστικά ταμεία.

δ. Να διακοπεί η λειτουργία της πτέρυγα 4∆ του ΝΝΑ για την επικείμενη γενική ανακατασκευή της, όπως έχει προγραµµατιστεί µε το σχετικό (γ). Το ΝΝΑ να µεριµνήσει για την ανακατανομή του προσωπικού µε ενίσχυση των λοιπών πτερύγων.

Ο ∆ΚΓ να µεριµνήσει για την επίσπευση των μελετών και την υποβολή της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου κατά προτεραιότητα.

ε. Τα ΝΝΑ και ΝΝΚ να τηρούν αυστηρή προτεραιότητα ενδονοσοκοµειακής και εξωνοσοκοµειακής περίθαλψης στα εν ενεργεία στελέχη του ΠΝ και του ΛΣ και στα άμεσα ασφαλισμένα µέλη των οικογενειών τους.

στ. Τα ΝΝΑ και ΝΝΚ να συνεχίσουν, χωρίς εξαιρέσεις, την παροχή ενδονοσοκοµειακής και εξωνοσοκοµειακής προγραµµατισµένης ή µη περίθαλψης στους απόστρατους και στους εν ενεργεία και συνταξιούχους ΜΠΥ και ΣΕΙ∆, όπως και την εξασφάλιση της δυνατότητας αποτελεσματικής εξυπηρέτησής τους, από το ιατρείο επειγόντων περιστατικών και το υποκατάστημα του στρατιωτικού φαρμακείου για όσους δικαιούνται.

ζ. Τα ΝΝΑ και ΝΝΚ να µεριµνήσουν για την εξυπηρέτηση των θεσμοθετηθέντων κατηγοριών πολιτών λοιπών κοινωνικών φορέων όπως ΕΚΑΒ, παροχή ιωδίου σε εξωτερικούς ασθενείς, οξυγονοθεραπεία κλπ.

η. Με µέριµνα ΝΝΑ να τηρείται αυστηρά ελεύθερη κλίνη στη ΜΕΘ για την κάλυψη έκτακτης ανάγκης νοσηλείας του εν ενεργεία προσωπικού.

θ. Τα ναυτικά νοσοκομεία να αναφέρουν στο ΓΕΝ εγγράφως, τις εταιρείες που αρνούνται τον εφοδιασμό του νοσοκομείου σε υλικά, µε καταβολή χρημάτων τοις µμετρητοίς.

ι. Επισημαίνεται προς όλους ότι απαγορεύεται αυστηρά η υπέρβαση του προβλεπόμενου κλειστού νοσηλίου από το αντίστοιχο ασφαλιστικό ταμείο για συγκεκριμένες εξετάσεις ή επεμβάσεις. Για κάθε επιστημονικά τεκµηριωµένη

ανάγκη υπέρβασης να ζητείται επείγουσα έγκριση από αντίστοιχο ασφαλιστικό ταμείο. Σε περίπτωση µη έγκρισης της επιπλέον δαπάνης αυτή θα δύναται να καταβάλλεται από τον ασθενή µε έγγραφη ενηµέρωσή του, κατά την εισαγωγή του στο ΝΝΑ ή ΝΝΚ.

3.Συνιστούµε σε όλους τους άμεσα ασφαλισμένους και τους δικαιούχους, να καταγγέλλουν επώνυμα οποιεσδήποτε ελλείψεις παρουσιάζονται, είτε µε επιστολές προς τον Υ/ΓΕΝ, είτε µέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταγράφεται στην ηλεκτρονική σελίδα του ΠΝ.

4.Η απόφαση του Πολεμικού Ναυτικού είναι να λειτουργήσουν τα Ναυτικά Νοσοκομεία αποτελεσματικά προς το συμφέρον των άμεσα και έµµεσα ασφαλισμένων, στο πλαίσιο που έχει τεθεί από την πολιτεία, χωρίς την δημιουργία

χρεών.

 

 

Υποναύαρχος Ν. Κρυονερίτης Π.Ν.

Υπαρχηγός ΓΕΝ

 

Πλοίαρχος (Ο) Σ. Χριστόπουλος ΠΝ

∆ιευθυντής ∆Γ/ΓΕΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: