ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

2/Μαρτ/2011

Αγαπητέ Λευτέρη,

Όταν παίρνω ( ηλεκτρονικά) την Εφημερίδα μας η οποία έρχεται πριν από την έντυπη,

είναι τόσα τα ενδιαφέροντα που νομίζω ότι θα σου γράφω και θα σου απαντώ τουλάχιστο για μία εβδομάδα , όπως αυτό ,του τελευταίου τεύχους για την συνένωση των Μετοχικών Ταμείων των Ε. Δυνάμεων και την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Εργασίας !!! Τι να πω !!! άλλωστε ειπώθηκαν από τους αρμοδίους , πιστεύω ότι σε μια ευνομούμενη χώρα αυτό δεν θα ήταν καταστροφικό !! γιατί τα ταμεία θα έμπαιναν στο γενικότερο πλαίσιο της Κρατικής Μέριμνας που σέβεται τον Πολίτη . Εδώ όμως γελάμε…. Όλοι ξέρουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα!!!.

Θα σου θυμίσω με μεγάλη μου λίπη, για το μεγαλύτερο σχετικό έγκλημα που έγινε

για εμένα, του πάλε ποτέ και ισχυρότερου ταμείου της Ελλάδος του ΝΑΤ. Από τότε που μπήκε υπό την Αιγίδα της Κρατικής Μέριμνας διαλύθηκε !!!!

λοβιτούρες, ρουσφέτια, κομματικοποιήσεις, άσχετοι διορισμένοι το διέλυσαν , και ξέρεις για ποιο Ταμείο μιλάμε.. , για το Ταμείο του 1ου Ναυτικού του Κόσμου !!!!!!!

Οι χιλιάδες Ναυτικοί μας δεν παίρνουν συντάξεις τώρα….ζητιανεύουν.

Θέλω να σε ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά, για το ύφος και ήθος, της Εφημερίδας μας και λέω (μας) γιατί έχεις καταφέρει να την κάνεις κομμάτι του εαυτού μας .

Πέρα λοιπόν από τα ποιο πάνω που γράψαμε και που άλλωστε είναι σχετικά με το ΠΝ, η ελευθερία, απόψεων και λόγου, είναι αυτά που της έδωσες και την Χαρακτηρίζουν, σε αντιδιαστολή από τα κατευθυνόμενα και χειραγωγημένα ΜΜΕ που λέμε, γι’ αυτό σε παρακαλώ άφησε μας να κουρνιάσουμε στις στήλες της , πιστεύοντας ότι όποιος θέλει, μπορεί να δώσει δια λόγου κατιτί αντικειμενικό !!!

Να, τώρα μου ήλθε στο μυαλό !! (σε παρακαλώ σήμερα κατά εξαίρεση ανέξου την

φλυαρία μου) το βίντεο του Αστυφύλακα (Μπάτσου, άλλη μία απαξίωση επαγγέλματος που έχουν καταφέρει οι Κυβερνόντες , Αστυφύλακας να σημαίνει απόβρασμα , τι φταίνε αυτά καθαυτά τα Παιδιά που είναι κομμάτι από εμάς) όλα τα χειραγωγημένα ΜΜΕ και το CNN έκρυψαν την αλήθεια.

Σου παραθέτω το ρεπορτάζ και το Βίντεο, είναι αποκαλυπτικό !!!!! (Το βίντεο του CNN δείχνει ξεκάθαρα αυτό που είδαμε όλοι εμείς, αλλά έκρυψαν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Δηλαδή, τις ομάδες Δέλτα και Δίας να ανεβαίνουν πάνω στη πλατεία και να κυνηγούν τους διαδηλωτές…)

Ι. Ψυρίδης

======================

Αθήνα 20.3.2011

Αγαπητέ Λευτέρη,

Η εφημερίδα μας των αποστράτων του Π. Ναυτικού «ΝΕΑ ΤΟΥ Σ,Α.Σ.Μ.Υ.Ν.» (Φεβρ.2011) δημοσίευσε τις κάτωθι εντυπωσιακές δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ για τη χώρα του και για την Ελλάδα:

«Με ρωτάτε, γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε. Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο Υπουργός Άμυνας που ήταν προσωπικός σου φίλος; Μα… γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας. Πρόδωσαν τον Λαό, τη δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ’ τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!»...

Μας  εκπλήσσει  και  η   «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»   με   ένα   κατάλογο   διαφθοράς   που εδημοσίευσε στις 16 -3-2011:

Τιμοκατάλογος της διαφθοράς

σε ευρώ

                                                                                      Από                Εως

Δημόσια νοσοκομεία

Επέμβαση/Εγχείρηση

150

7.500

Φακελάκι γιατρού

50

1.500

Εφορίες

Κλείσιμο/Έλεγχος βιβλίων |

300

15.000

Ρύθμιση χρεών

100

3.500

Πολεοδομίες

Οικοδομική άδεια

200

9.000

Επίσπευση διαδικασιών

500

1000

Επιχειρήσεις

Επέμβαση/Εγχείρηση

250

15.000

υπηρεσιών υγείας

Φακελάκι γιατρού

500

6.000

Πάμπολλα, άλλα θα προσθέταμε. Η χώρα μας έχει τους πιο ακριβοπληρωμένους δικηγόρους στον κόσμο και μάλιστα νομίμως (οι δικηγόροι της Βουλής θεσπίζουν τους νόμους!). Τα ελληνικά φαρμακεία έχουν καθιερωμένο κέρδος 35% έναντι 15% του ευρωπαϊκού. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους συμβολαιογράφους , μηχανικούς, γιατρούς και τόσους άλλου,’«λειτουργούς» των κλειστών επαγγελμάτων και των ΔΕΚΟ. Με άλλα λόγια, έχει καταληστευθεί ο λαός μας. Φρίττει κανείς και με τα αμαρτωλά ΜΜΕ και ιδιαιτέρως τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που καταδιέφθειραν το λαό μας. Δικαιολογημένα λοιπόν έγραψαν οι «NEW YORK TIMES» ότι «εάν η Ελλάδα δεν αλλάξει το πολιτικό και το οικονομικό επιτελείο της, δεν πρόκειται να συνέλθει»!..

Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το απρόσμενο αυτό κατάντημα μας και πρέπει κάτι να πράξουμε, προτού είναι πολύ αργά. Μπορούμε ακόμη και να εγκαλέσουμε (η ασυλία αίρεται από την λαϊκή κατακραυγή) τους πολιτικούς μας για διαφθορά! Υπάρχουν άφθονα στοιχεία.

Με εκτίμηση,

Ι. Θεοδωρόπουλος

Απόμαχος ΠΝ και Ε.Ν., συγγραφέας

=======================

Αθήνα 26.3.2010

Κύριε Διευθυντά

Παρακολουθών, στη τηλεόραση της ΝΕΤ, την μετάδοση της στρατιωτικής παρελάσεως για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, άκουσα από τον παρουσιαστή να πληροφορεί τους τηλεθεατάς, ότι την Κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο Αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος. Νομίζω ότι η επιλογή του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως από τον κ. Πάγκαλο ήτο ατυχεστάτη. Και τούτο διότι ο κ. Πάγκαλος, μετά τις γνωστές άκρως απαξιωτικές για τις Ε.Δ. δηλώσεις του περί «αντιπαραγωγικότητος», έχει γίνει, κατά την γνώμη μου, ο πλέον αντιπαθής πολιτικός στο σύνολο, σχεδόν, των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. δια τους οποίους πιστεύω ότι συνιστά σχεδόν κοροϊδία η παρουσία του ως εκπροσώπου της Κυβερνήσεως σε οποιαδήποτε εκδήλωση στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Ευχαριστώ δια την φιλοξενίαν.

Παναγιώτης Κ. Μουστάκας

Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α.

 =======================

Φίλε Λευτέρη,

Αγαπητοί απόστρατοι σας χαιρετώ,

Μέσω του πολύτιμου χώρου της εφημερίδος μας, θα ήθελα αν εκφράσω την αγανάκτησή μου, η οποία πηγάζει από τας εκδηλώσεις της Εθνικής μας Επετείου, 25ης Μαρτίου, όπου παρατήρησα διαδηλώσεις, τραμπουκισμούς και σε πολλές περιπτώσεις με πεσμένο το εθνικό φρόνημα.

Αν και κάτοικος εξωτερικού γνωρίζω ότι η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όμως την Εθνική μας επέτειο πρέπει ΑΠΑΝΤΕΣ να σεβόμεθα. Πρέπει να σεβόμεθα αυτούς που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Εδώ στην Βόρειο Αμερική όπου ζω οικογενειακός, έχουν μεταναστεύσει εκατομμύρια ευρωπαίοι και όχι μόνον. Όμως οι εκάστοτε Κυβερνόντες φροντίζουν να κρατούν ψιλά το Εθνικό φρόνημα του λαού τους.

Κάθομαι και αναλύω, γιατί σε κάθε αθλητική εκδήλωση παίζεται ο εθνικός τους ύμνος; Γιατί τόσο σεβασμός που ΟΛΟΙ όρθιοι, δεν κουνιέται φύλλο, και στο τέλος όλοι μαζί χειροκροτούν; Γιατί απλούστατα έτσι θα διατηρήσουν την ταυτότητά τους και μην μου πει κανείς πως αυτό δεν είναι Δημοκρατία γιατί νομίζω πως μπερδέψαμε και την Δημοκρατία την αναγάγαμε σε τσεποκρατία!

Τώρα που στην πατρίδα μας έχουν συσσωρευτεί μετανάστες, λαθρομετανάστες, δεν θα ήταν ΑΝΑΓΚΑΙΟ πριν αρχίσουν, ιδίως σε ποδοσφαιρικούς αγώνες-αθλητικές εκδηλώσεις, να παίζεται ο εθνικός μας ύμνος; Κάνω μία πρόταση απευθυνόμενος στους αρμόδιους ίσως έτσι ξεφύγουμε από τον χουλιγκανισμό και το κατρακύλημα της νεολαίας μας, εκτός και αν εξυπηρετούνται αποπροσανατολισμοί!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ντάσιος Δημήτριος

Υποκ. Α! Τηλ. απόστρατος από την Σχολή Πόρου (1952-55)

==================

Κύριον Ελ. Σφακτό

Νέα του ΣΑ/ΣΜΥΝ

Παλλάδος 24-26 105 54 Αθήνα

Αίγινα 20 Μαρτίου 2011

Αγαπητέ κύριε Σφακτέ,

Σε ένδειξη εκτίμησης και ευχαριστιών που μου στέλνετε τα ΝΕΑ του ΣΑΣΜΥΝ και του συνεχιζόμενου αγώνα σας, εσωκλείω το τελευταίο μου βιβλίο σχετικά με τον τουρισμό αλλά και με διάφορα στοιχεία από τα χρόνια της Χούντας στο εξωτερικό, όσο και για τον αντίκτυπο του κινήματος του Ναυτικού και της δράσης του ΒΕΛΟΣ.

Επίσης, πως εμφανίστηκαν τότε, τα προεόρτια της Κυπριακής τραγωδίας και το ξέσπασμα της Τουρκικής επίθεσης και κατοχής το 1974.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βασίλης Ιατρίδης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936.

Από το 1956 εργάζεται στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Το 1960 πήρε το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σπούδασε επίσης Ισπανική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης

απ’ όπου απεφοίτησε το 1962

Ξένες Γλώσσες : Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά.

Το 1964 επιμελήθηκε το πρώτο Ελληνοϊσπανικό Λεξικό που κυκλοφόρησε από τις

εκδόσεις Ι. Σιδέρη.

Στον EOT ασχολήθηκε στο τμήμα Παραγωγής και Διανομής διαφημιστικού υλικού. Φυλλάδια, Χάρτες, Σύνταξη, Έκδοση και διορθώσεις

Μετά τη σταδιοδρομία του στον Οργανισμό, που έληξε με την παραίτηση του το 1975 από τη θέση του Διευθυντή Γραφείου του EOT Βρετανίας και Ιρλανδίας, συνέχισε μέχρι το 1998 να εργάζεται σαν σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών στη Βρετανία, στο Βέλγιο και στην Αθήνα με αρμοδιότητα κυρίως Μάρκετινγκ τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών για όλη τη Δυτική Ευρώπη.

Μέλος Βρετανικών και Διεθνών Ακαδημαϊκών Οργανισμών και Ενώσεων σχετικών με την μελέτη της τουριστικής κίνησης και του τουριστικού Μάρκετινγκ.

Μετά τη συνταξιοδότηση του ασχολείται με μεταφράσεις, από Ισπανικά και Αγγλικά στα Ελληνικά, συγγραφή μυθιστορημάτων και άλλων εργασιών. Το πρώτο ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ σχετικό με τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κυκλοφόρησε το 2003 από τις Ιστορικές Εκδόσεις Σ.Δ. Βασιλόπουλος..

Το δεύτερο βιβλίο του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3 ή 4 αστέρων η ΕΛΛΑΣ σχετικό με την ανεύθυνη και… οπισθοδρομική ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού από το 1951 μέχρι το 2000 που ατυχώς συνεχίζεται, κυκλοφόρησε το 2011.

Μόνιμα εγκατεστημένος στην Αίγινα από το 2005

Διεύθυνση: Πάροδος Φανερωμένης Τ.Θ. 509

Αίγινα ΤΚ. 18010

Τηλ. 22970 28652

Φαξ 22970 28653 Ε- Mail         Iobhi71 «hotinail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: