ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ

Την Δευτέρα 11 Απριλίου στο Δημαρχείο  Σαλαμίνας στην αίθουσα ‘’Μπόγρη’’   Ο Πρόεδρος του συλλόγου ’’ΑΙΑΝΤΙΣ’’ κ. Χρήστος Μαριδάκης (τάξη ΣΔΥΝ 64)  παρουσίασε σε  διάλεξη ενώπιων του Δημάρχου , δημοτών και φορέων της κοινωνίας μας, τον 30χρονο αγώνα  του συλλόγου για την διάσωση της ανακηρυγμένης αρχαιολογικής περιοχής της Κοινοσούρας και του αρχαίου λιμένα των Αμπελακίων από την…. επέλαση των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, και την αδιαφορία μας, απέναντι στην ιστορία. Στο δεύτερο σκέλος παρουσιάστηκε πρόταση για την ανάπτυξη της περιοχής, με την δημιουργία ιστορικού πάρκου αναπαράστασης της Ναυμαχίας  στην περιοχή των Παλουκίων. Σημειώνετε ότι ο Δήμαρχος  κ. Γιάννης Τσαβαρής  και ομόφωνα το Δ.Σ. ανακήρυξαν την 29η Σεπτέμβριου  ως ημέρα τοπικής αργίας και εορτασμού της ιστορικής Ναυμαχίας  και ημέρας του Πολεμικού Ναυτικού . Την πρόταση είχε φέρει στο Δ.Σ. ο σύλλογος ΑΙΑΝΤΙΣ . Στην διάλεξη παρουσιάστηκαν  βίντεο , μίλησαν καθηγητές από την Αμερική, τοπικοί συγγραφείς μέλη του συλλόγου,  και βραβευτήκαν για την συμπαράσταση τους ως σύγχρονοι  Σαλαμινομάχοι,  μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας δεδομένου ότι έδειξε έμπρακτα την βούληση του στην  διάσωση του ιστορικού χώρου αλλά και την θέληση, να αναδείξει το ιστορικό γεγονός προς όφελος της Σαλαμίνας, ο όποιος στην ομιλία του εξήρε το έργο και τους αγώνες του συλλόγου , Ο ίδιος έχει τεθεί επικεφαλής ενός αγώνα διεκδίκησης της  Σαλαμίνας ως Ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα του 2020 (European Capitals of Culture team)ημερομηνία που συμπίπτει με τα 2500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα  του ΄΄ΑΙΑΝΤΙΣ΄΄

Ο Σύλλογος ΑΙΑΝΤΙΣ καλύπτει, την αυτοτέλεια του, από την εθελοντική πρόσφορα των μελών του, και δεν δέχεται βάσει καταστατικού καμία οικονομική πρόσφορα.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους, τον Πρόεδρο του ΣΑΣΜΥΝ, τον εκπρόσωπο του ΠΜΣΑΣΥ , και τον εκπρόσωπο Σ/ΥΒ , για την παρουσία τους στην διάλεξη.

Μάνος,Καΐλας                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           .                                                                                               (Τάξη ΣΔΥΝ ’72)

Μέλος ΑΙΑΝΤΙΣ

ΣτΣ: Για το όραμα «Για μία νέα Σαλαμίνα» αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Σύλλογο «ΑΙΑΝΤΙΣ« για την τεκμηριωμένη από κάθε άποψη παρουσίαση-διάσωση της ιστορικής περιοχής της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Μία ιστορική περιοχή, καμπή στην παγκόσμια ιστορία, τείνει να χαθεί από «σκόπιμη« αδιαφορία της πολιτείας, υποκύπτοντας σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Λύπη και αγανάκτηση προκαλούν η έλλειψη σεβασμού στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Είναι η μόνη που μας έχει απομείνει. Και πάλι συγχαρητήρια στους νέους «Σαλαμινομάχους» και καλή ευόδωση στις προσπάθειές τους (Τα Νέα του ΣΑ/ΣΜΥΝ στην διάθεσή τους).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: