ΠΕΡΙΠΟΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • Διαπιστώσεις: Οι περισσότεροι σημερινοί κοινωνικοί επαναστάτες, κοινώς προοδευτικούρες, ζούνε με ‘’δεξιά’’ γεμάτη τσέπη και ‘’αριστερή’’ μπόλικη φλυαρία. Το απογοητευτικό, όσο και εξοργιστικό, είναι ότι οι περισσότεροι ανήκουν στη γενιά των αγώνων του Πολυτεχνείου για ‘’ Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία!’’ Το μόνο που πέτυχαν είναι τα τρία κακά της μοίρας μας, διότι τη δική τους φρόντισαν να την χρυσώσουν ποικιλοτρόπως μέχρι και τρίτης γενιάς τους.
  • 25 Μαρτίου 1821. Μία ημέρα αφιερωμένη στη πατρίδα. Τα νιάτα, ο στρατός παρέλασαν. Πανηγυρικοί λόγοι, εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τιμή και μνήμη σε εκείνους που μας ελευθέρωσαν για να έχουμε σήμερα πατρίδα. Κι όμως, υπάρχουν απόγονοι εκείνων, που αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν την έχουμε ανάγκη. Δεν χρειαζόμαστε πατρίδα με σύνορα, ιδέες, οράματα, τις παραδόσεις μας. Οι καιροί άλλαξαν λένε. Ο εφιάλτης, πάντα ζει σε αυτόν τον τόπο.
  • «Δεν χρειάζεται να κάψεις τα βιβλία για να καταστρέψεις έναν πολιτισμό. Αρκεί να κάνεις τους ανθρώπους να σταματήσουν να τα διαβάζουν». Ray Bradbury (ΗΠΑ). Κι εγώ συμπληρώνω: «… και να βλέπουν ελληνική τηλεόραση!!»
  • Δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες δεν διαψεύσθηκαν, φέρουν τον Δήμαρχο της πρώτης πόλης της χώρας να απαγορεύει την εκφώνηση από τον δημοτικό ραδιοσταθμό της πόλης το πλέον χαρμόσυνο άγγελμα της χριστιανοσύνης: το «Χριστός Ανέστη». Ως αιτιολογία λέγεται ότι η Ελλάδα είναι μία πολυπολιτισμική χώρα που δεν πρέπει να προκαλεί τους αλλόθρησκους!!! Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Όταν ο πρώτος πολίτης μίας πόλης που είναι δέσμια του οργανωμένου εγκλήματος βρίθει ακαθαρσιών, προβληματίζει η ανεργία, ασχολείται με το να προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των συμπολιτών του, τότε έχει χαθεί η λογική και αρχίζει, όχι ο στρατός, όπως έλεγαν παλαιότερα, αλλά η πολιτική βλακεία και κενότητα.
  • Με την ίδια πιο πάνω αιτιολογία εύκολα μπορεί να προβληθεί ότι ενοχλούν οι εκκλησίες, οι καμπάνες, ο σταυρός (όπου εμφανίζεται) οι υπαίθριες θρησκευτικές τελετές κ.α. Σίγουρα, όλα αυτά τα αδιανόητα για το κοινό συναίσθημα δεν είναι τυχαία. Μπερτόδουλοι πάντα θα υπάρχουν για να προσπαθούν την υλοποίησή τους. Η αντίδραση του υγιούς τμήματος της κοινωνίας και οι αρμόδιοι φορείς δεν πρέπει να ολιγωρούν.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: