ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

Αθήνα 12-12-2010

Αγαπητέ κ Πρόεδρε, εκλεκτά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Έλαβα το Φύλλο της εφημερίδας σας «Νέα του ΣΑΣΜΥΝ», στο οποίο κρίνατε σκόπιμο να καταχωρήσετε το κείμενο της επιστολής μου προς τον Υπουργό Οικονομικών και την υπόλοιπη ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, με το καίριο θέμα «Μισθολόγιο Στρατιωτικών». Μείζον θέμα, δεδομένου ότι είμαστε οι χαμηλότερα αμειβόμενοι σε όλο το δημόσιο τομέα. Παρά ταύτα, ακούγεται για μειώσεις μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών. Όλοι οι λοιποί «εταίροι» τα λένε από κοντά και έντονα με τις αντίστοιχες ηγεσίες, για τα θέματα τους. Εμείς; Γιατί όχι; Πό­τε;

Το γεγονός ότι παρέδωσα τα καθήκοντα του Προέδρου του ΣΑΣ, δεν σημαίνει ότι σταμά­τησα να προσλαμβάνω εκείνα που συλλογικά ενδιαφέρουν, ενίοτε δε και προκαλούν. Έτσι δη­λώνω «παρών».

Τα κοινά δεν θα πρέπει να αποτελούν προνόμιο ή υποχρέωση μόνον όσων θεσμικά είναι ενταγμένοι σε κάποιο συλλογικό φορέα και πρέπει μόνοι τους να σκέπτονται πώς θα λειτουργή­σουν αποτελεσματικότερα για να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών εκείνων που τους επέλεξαν.

Αγαπητοί συνάδελφοι, από τα αμαρτήματα που μας έχουν οδηγήσει να έχουμε γίνει παρίες της σημερινής κοινωνίας είναι ο «ατέλειωτος ωχαδερφισμός, η μιζέρια για εθελοντισμό και οι εξυπνάκηδες που εννοούν να απολαμβάνουν τους καρπούς των μόχθων κάποιων άλλων».

Όλα αυτά τα απορρίπτω και τα θεωρώ ασύμβατα με τη διαδρομή μας και τις δυνατότητες μας, το μέγεθος των οποίων αγνοούμε, γιατί δεν τις έχουμε αναδείξει και εκμεταλλευτεί ανάλο­γα.

Για το λόγο αυτό και σας απασχόλησα με την υπόψη επιστολή μου, αφού «όλοι μας βρά­ζουμε στο ίδιο καζάνι» και έχουμε ανάγκη από προβλημάτιζα μένους συναδέλφους για να βοη­θούν, να διεγείρουν, να προτείνουν στα Διοικητικά Συμβούλια των συλλογικών μας φορέων θέ­ματα και απόψεις, που ενδεχόμενα θα μπορούσαν να συμβάλλουν και αυτοί στην υποβοήθηση του έργου των ΔΣ και όχι μόνο.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την ποιότητα της εφημε­ρίδας σας, τη μαχητική διάθεση που αναβλύζει μέσα από το θεματολόγιο της και την ποικιλία της ύλης της.

Τελειώνοντας, μια έκκληση, αν μου επιτρέπετε. Υψηλά αντανακλαστικά. Έγκαιρες και ε­παρκείς, κατά περίπτωση και προς κάθε κατεύθυνση, αντιδράσεις ή και παρεμβάσεις. Η επιστο­λογραφία από μόνη της είτε «αρχειοθετείται» από τους αρμόδιους – που μας υπεραγαπούν – είτε ενδεχόμενα αποτελεί τακτική για να πέσει στάχτη στα μάτια των συναδέλφων. Ας δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν είμαστε δεδομένοι ΚΑΝΕΝΟΣ.

Πάντως, εκείνο που θαυμάζω είναι η παρρησία πολλών ηγετικών στελεχών του ΠΝ. Έστω και λίγοι, θυμίζουν ότι η αξιοπρέπεια και η περηφάνια είναι ανεκτίμητα αγαθά. Πολύ δε περισ­σότερο ηγετών που αντιλαμβάνονται το χρέος τους να περιφρουρούν τις υπολήψεις, το κύρος και το ηθικό του προσωπικού τους. Στοιχεία απαραίτητα και για το αξιόμαχο του όπλου τους. Επίσης, ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός της στενής και τακτικής συνεργασίας σας με την ΕΑΑΝ, όπως διαπιστώνω από σχετική σας ενημέρωση στην εφημερίδα σας.

Θερμές ευχές για χαρούμενες γιορτές σε σας, στις οικογένειες σας και στο προσωπικό του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Καλή δύναμη για μεγάλους αγώνες μέσα στα σκοτάδια του αύριο. Ελπίζω ο καλός μας Θεός, να μας βοηθήσει για άλλη μία φορά.  Όμως, «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης Καράμπελας

Σμηναγός ε.α.

============================

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος

Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών

Πολεμικού Ναυτικού

ΦΕΙΔΙΟΥ 10 ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ 10678

Τηλ/Fax. 210-7564526

e-mail: infb@xifias-pn.gr

Αριθμός Πρωτ.: 23 /2010

Αθήνα: 20 Δεκ.   2010

Θέμα : Νέο Δ.Σ. του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ

Προς: Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΜΥΝ

Επιθυμούμε να σας κάνουμε γνωστό ότι στις αρχαιρεσίες της 12ης Δεκεμβρίου  2010, εξελέγη το νέο Δ.Σ. του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ για την προσεχή διετία το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν ε.α.Βασιλείου Νικόλαος Πρόεδρος
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν ε.αΚορακάκης Ιωάννης Αντιπρόεδρος
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν ε.αΠοιμενίδης Χρήστος Γενικός Γραμματέας
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν ε.αΚεχαγιάς Παντελής Ταμίας
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν ε.αΟβσανιάν Παναγιώτης Ειδικός Γραμματέας
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν ε.αΚαββαδίας Σπύρος Αναπληρωτής Ταμίας
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν ε.αΤούντας Γεώργιος Έφορος εκδηλώσεων

 

 

 

Το νέο Δ.Σ. εξέφρασε ομόφωνα την επιθυμία να έχουμε εντός του μηνός Μαρτίου 2011 σε ημερομηνία που θα καθορίσουμε από κοινού μια συνάντηση με θέμα συζήτησης την συνένωση των συλλόγων μας.

Για το ΔΣ

Ο Γενικός Γραμματέας                                                           Ο Πρόεδρος

Αντιπλοίαρχος (Ε) ΠΝ ε.α                                            Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν ε.α.

Χρήστος Ποιμενίδης                                                      Νικόλαος Βασιλείου

Ο ΣΑΣΜΥΝ εύχεται στο νέο Δ.Σ. καλή επιτυχία

===============================

 

Καλλιθέα 28/12/10

Αγαπητέ Λευτέρη γεια σου,

Νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου και συγχαρητήρια προς την 4μελή ομάδα περιφρούρησης ΔΙΑΣ (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) η οποία μου προσέφερε καταλυτική βοήθεια στην προσπάθειά μου να φτάσω έγκαιρα στο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ (Μαρούσι) μεταφέροντας την επίτοκο κόρη μου με εμφανή τα πρώτα στάδια τοκετού. Η απεργία των Μ.Μ.Μ. καθιστούσαν τους δρόμους απροσπέλαστους. Όταν τους ζήτησα την συνδρομή τους (16/12/10 ώρα 13:00 περιοχή Αγίας Φωτεινής Καλλιρρόης συνάντησα την ομάδα ΔΙΑΣ), χωρίς χρονοτριβή και αγνοώντας τους κινδύνους που συνεπάγονται από μία άναρχη κυκλοφορία των αυτοκινήτων ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ και με οδήγησαν έγκαιρα στο μαιευτήριο. Ο χρόνος που ακολούθησε ο τοκετός (ένα υγιέστατο αγοράκι) μετά την άφιξή μας στο ΙΑΣΩ, μετριέται σε λίγα λεπτά.

Τους ευχαριστώ δημόσια μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου και τους συγχαίρω, όπως και την υπηρεσία τους, για την επαγγελματική τους κατάρτιση, ευσυνειδησία και ήθος τους. Η όλη τους προσφορά με συγκίνησε αφάνταστα, σε βαθμό που όταν τελείωσαν την επίπονη όσο κι επικίνδυνη, επαναλαμβάνω, αποστολή τους έβαλα τα κλάματα. Κατάφεραν τα άξια αυτά όργανα της Αστυνομίας να μου δώσουν στα 72 μου χρόνια ένα μάθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Κάτι σπάνιο στις χαλεπές ημέρες που ζούμε. Αν δεν τους συναντούσα στο πιο πάνω σημείο, θα γινόμουν (;) συγχρόνως μάμος……και παππούς.

Και πάλι συγχαρητήρια και ο Θεός να τους έχει καλά.

Δημήτρης Σταματέλλος

===========================

 

ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ Αρ. Πρωτ. 040/2011

Πειραιάς 17 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΔΙΕΜΕΡΙΣΑΝΤΟ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΝ ΙΜΑΤΙΣΜΟΝ ΜΟΥ ΕΒΑΛΟΝ ΚΛΗΡΟΝ.»

Ενώ το ΜΤΣ καταρρέει και ο Υπουργός μειώνει μερίσματα και αυξάνει κρατήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις των στρατιωτικών, την ίδια ώρα, ο ίδιος ετοιμάζεται να εκχωρήσει τα στρατόπεδα περιουσίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), ξεκινώντας από την εκλογική του

περιφέρεια!!!!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, κατά τη σημερινή  επίσημη επίσκεψη του στο νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, απευθυνόμενος στο νέο Δήμαρχο κ Μπουτάρη, είπε μεταξύ άλλων, όπως ακριβώς αναφέρεται στη σχετική Ανακοίνωση Τύπου του ΥΠ.ΕΘ.Α. «…το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά  στο  έργο   της   νέας  δημοτικής  αρχής,   όχι μόνον  στα  όριο  του Δήμου Θεσσαλονίκης,    αλλά   ευρύτερα,   μέσα   στα   όρια   του   πολεοδομικού   συγκροτήματος   της Θεσσαλονίκης. Και το ίδιο εφαρμόζουμε με όλους τους δήμους γιατί θέλουμε το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων, στο μέτρο που δεν είναι αναγκαία για τη στέγαση μονάδων,  να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, να βοηθήσουν ώστε  να συγκροτηθούν τοπικά μοντέλα ανάπτυξης τα οποία να συμβάλουν στην υπέρβαση της κρίσης.»

Όπως είχαμε  επισημάνει από τις 20-9-2010 (όταν με σφήνα στο νόμο περί Ιεραρχίας και Προαγωγών των Ε.Δ., τροποποιήθηκαν οι διαδικασίες παραχώρησης ακινήτων του Τ.Ε.Σ. και του Τ.ΕΘΑ), είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο και προκλητικό με ένα άρθρο λίγων γραμμών να υπάρχει πρόβλεψη για παραχώρηση ακινήτων άνευ ανταλλάγματος σε φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, και ΟΤΑ (και ποιος ξέρει μετά που…;), τη στιγμή που υφίσταται θέμα κατάρρευσης των Μετοχικών Ταμείων των στρατιωτικών.

Εμμανουήλ Σαρτζετάκης

Αξιωματικός ΠΝ ε.α.

Πρόεδρος ΔΣ


============================


Πανταζόπουλος Δημήτριος

Αντ/γος εν αποστρατεία

Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου

Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων

και Σωμάτων Ασφαλείας

Μαυροκορδάτου 11, 3ος όροφος-Γρ. 6                                     Αθήνα 10/01/2011

Τ.Κ, 10678-ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 210-32.13.835 – FAX:210-3213876

Κιν. 6972372282

ΠΡΟΣ: Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

ΘΕΜΑ: Μηνυτήριος Αναφορά κατά παντός υπευθύνου, γιο την κακή οικονομική κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Κύριε Εισαγγελέα,

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ευρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση, με χρέος 330 εκατομμύρια Ευρώ κα; δυσκολεύεται να παρέξει Μέρισμα στους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν καταβάλει τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά κατά την διάρκεια της Ενεργού Υπηρεσίας τους.

Οι κύριες αιτίες που οδήγησαν το ΜΤΧ στη σημερινή τους, όχι καλή, οικονομική κατάσταση:

■      Από την μεταπολίτευση μέχρι την δεκαετία του 1990 προήχθη στον Ανώτατο Βαθμό του Αξ/κού αρκετός αριθμός στελεχών μικρότερου βαθμού, ορισμένοι των οποίων δεν εκπληρούσαν το προβλεπόμενα και απαραίτητα στοιχείο

■      Ένας  αριθμός   Στρατιωτικών,   με   σχετικό   νόμο,   έγιναν   μερισματούχοι,   ως αντιστασιακοί κατά την διάρκεια  της  Γερμανικής  Κατοχής,  χωρίς  να είναι δικαιούχοι.

■      Εγένετο όχι καλή οικονομική διαχείριση της περιουσίας του ΜΤΣ. Υπόψη ότι το ΜΤΣ είχε την μεγαλύτερη περιουσία, μετά την Εκκλησία. Αντί την περιουσία αυτή να την διαχειριστούν για προσπορισμό οικονομικών πόρων, την επώλησαν κατά το μεγαλύτερο μέρος της, ανά την επικράτεια, τις δεκαετίες 1980 και 1990.

Κύριε Εισαγγελέα, για τους προαναφερθέντες λόγους, ίσως και άλλους που δεν γνωρίζω, ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου .Αποστράτων Αξ/κών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, σας παρακαλώ όπως διερευνήσετε το όλο θέμα και καταλογίσετε τυχόν ευθύνες στους υπεύθυνους, για την σημερινή κακή οικονομική κατάσταση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Πιστεύω στην Ελληνική Δικαιοσύνη και αναμένω να πράξει το καθήκον της.

Με τιμή

Πανταζόπουλος Δημήτριος

Αντιστράτηγος ε.α.


===========================

Λάβαμε από τον συνάδελφο και μέλος του ΣΑ/ΣΜΥΝ Αντιπλοίαρχο ε.α. Ιωάν. Μαρτζούκο μία μακροσκελέστατη άκρως ενδιαφέρουσα επιστολή απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. Λόγοι οικονομίας χώρου δεν μας επιτρέπει την πλήρη δημοσίευσή της. Μετά από σύμφωνη γνώμη του κ. Μαρτζούκου, δημοσιεύουμε σε περίληψη την επιστολή με τα κύρια κι ενδιαφέροντα σημεία της, χωρίς να αλλοιώσουμε τις θέσεις και στόχους του γράφοντος…………..

Ιωάννης ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ (Κουντούρης) Κέρκυρα, 20.1.2011

Απόστρατος Αντιπλοίαρχος Π.Ν. (Π.Υ./Ρ.Ε.)

Κάτω Κορακιάνα,

Αγιος Βασίλειος

Τ.Κ. 49083 ΚΕΡΚΥΡΑ

τηλ.: 26610-93672 και

6946056688

Ανοικτή Επιστολή

Προς Τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως

Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου,

Μέγαρο Μαξίμου Αθήνα.

Προς ενημέρωσιν:

– Βουλή των Ελλήνων (Γραφείο κ. Προέδρου)

– ΥΕΘΑ (Γραφείο κ. Υπουργού)

– ΓΕΝ (Γραφείο κ. Αρχηγού)

– ΕΑΑΝ, ΣΑ/ΣΜΥΝ με  την  παράκληση  να  δημοσιευθεί η  παρούσα  επιστολή στους «Θαλασσινούς Απόηχους» και ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑ/ΣΜΥΝ

ΘΕΜΑ: Σκέψεις και προβληματισμοί ενός Αποστράτου Αξιωματικού του Π.Ν.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως,

Αφού πρώτα σας ευχηθώ ΥΓΕΙΑ-ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΕΠΙΤΥΧΙΑ για το καλό της πατρίδος μας, θέλω να σας αναφέρω κάποιες μου σκέψεις και απορίες μου που αφορούν  το πρόσφατο παρελθόν, το παρόν αλλά ειδικότερα . εις το μέλλον..     _

[…]Είμαι Απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού εξ Υπαξιωματικών προερχόμενος, καταταγείς εις το Σώμα το 1949.

Ορκίσθηκα τότε εις ηλικία 15 ετών πίστη και αγάπη προς την Πατρίδα και υπακοή εις τους Νόμους και το Σύνταγμα της χώρας μου, θεσμούς που ευλαβικά, υπηρετώ μέχρι σήμερα, όπου βαδίζω προς τας δυσμάς του βίου μου.

[…]Υπηρέτησα την Πατρίδα με ευσυνειδησία και αγάπη, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι μου στις Ε.Δ. σε δύσκολες εποχές, όπου όλα ήσαν ρευστά, προβληματικά και αβέβαια τόσο μέσα εις την δομή των Ε.Δ., όσον και εις την δομή της κοινωνίας, η οποία μετά την λήξη του Β’ ΠΠ. προσπαθούσε δειλά – δειλά να ορθοποδήσει.

Ο ελληνικός λαός μας αγκάλιασε και μας αγάπησε και πιστεύω ποτέ δεν μας απαξίωσε οι δε κατά καιρούς Κυβερνήσεις προσπάθησαν άλλες λίγο, άλλες πολύ να βελτιώσουν την ζωή μας.

Ουδείς Κυβερνητικός παράγων υψηλά ιστάμενος δεν απεφάνθη ποτέ ότι Λ είμαστε ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Σε κάποια εποχή η Ελλάδα εισήλθε στην Ε.Ε. Δυστυχώς ο πακτωλός χρημάτων και επιδοτήσεων που εισέρρευσε στη χώρα από την Ε.Ε, κατά τα χρόνια που πέρασαν δεν αξιοποιήθηκε αλλά κατασπαταλήθηκε.

Οι  προμήθειες   σε  υψηλά   ισταμένους από   τα  διάφορα  εξοπλιστικά προγράμματα (κοινώς μίζες), οι υπερτιμολογήσεις στην εκτέλεση διαφόρων έργων, το σκάνδαλο   του χρηματιστηρίου, ο αλόγιστος δανεισμός της χώρας, η αύξηση του ελλείμματος και του  Δημοσίου χρέους χωρίς κανείς να  ανησυχεί,  οι άσκοπες χορηγήσεις   χρημάτων   σε   διάφορους   αντιπαραγωγικούς   φορείς   και   φυσικά   η φοροδιαφυγή, έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας.

[…]Μετά την μεταπολίτευση το χρέος αυτής της χώρας, ήταν σχεδόν μηδαμινό ή ελάχιστο για να εκτιναχθεί μέσα σε τριάντα χρόνια στα τετρακόσια (400) δισεκατομμύρια όχι δραχμές αλλά Ευρώ!

Άνθρωποι που εισήλθαν κατά ποικίλους τρόπους εις την πολιτική και τον Κρατικό μηχανισμό κατέχοντες κάποιες ελάχιστες περγαμηνές και το κοστούμι

που φορούσαν, σήμερα διαθέτουν επαύλεις – πισίνες, καταθέσεις και OFF SHORE  Εταιρείες..                                                                                         ~

Χρήματα εμοιράζοντο αφειδώς σε αμοιβές υψηλά ισταμένων Κρατικών λειτουργών σε  φορείς αμφιβόλου σκοπιμότητας και αποδόσεως, σε επιχειρηματίες, οι οποίοι αντί να τα επενδύσουν τα εξήγαγαν στο εξωτερικό, φορολογικές απαλλαγές δίδονταν σε διαφόρους επιβαρύνοντας με τον τρόπο αυτό την οικονομία της χώρας._

[…] Και προκειμένου η χώρα να μην πτωχεύσει (για τέταρτη φορά στην  Νεώτερη   Ιστορία)  περικόψατε   μισθούς,   συντάξεις,   δώρα,   επιδόματα, με τις ευλογίες του Δ.Ν.Τ.

Άραγε   συνετέλεσαν   όλες   αυτές   οι   περικοπές   από   τις   αμοιβές   των

χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων εις την διάσωση της πατρίδος;

[…]Κόποι, μιας ζωής εξανεμίζονται και στο μυαλό όλων μας υπάρχει πλήθος από απορίες για το αβέβαιο μέλλον μας.

Μερικές απ’ αυτές τις απορίες θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω Κύριε Πρόεδρε, με τον προσήκοντα πάντοτε σεβασμό.

Θα ψηφισθούν νόμοι, που χωρίς χρονοτριβές και νομικά τερτίπια θα δικάζονται οι φοροφυγάδες όσον υψηλά και αν βρίσκονται και σε όποια κομματική παράταξη και αν ανήκουν;

Θα φορολογηθούν πραγματικά οι έχοντες και κατέχοντες;

Θα σταματήσουν όλες αυτές οι εξεταστικές επιτροπές, που δεν οδηγούν πουθενά και που απλά θόρυβος γίνεται, αφού όλα έχουν παραγραφεί; Απλά χρήματα ξοδεύονται για αμοιβές

Και είναι απορίας άξιον Κύριε Πρόεδρε, γιατί οι κ. κ. βουλευτές θα πρέπει να αμείβονται με ξεχωριστές αποδοχές κατά τις συνεδριάσεις επιτροπών, αφού ο ρόλος τους ως  βουλευτών είναι ακριβώς αυτός,  να  συνεδριάζουν  επιλύοντας πολιτικά, κοινωνικά  ζητήματα,  να νομοθετούν,  να  ελέγχουν, να εισηγούνται και γενικά να εργάζονται  επ ωφελεία της χώρας και του λαού που τους ανέδειξε.

Θα   ελεγχθούν  οι  ιδιοκτησίες  και  οι  καταθέσεις των   μελών  των οικογενειών όλων αυτών που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα;

Όλους αυτούς που ανακαλύπτονται από το Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι επί χρόνια έκλεβαν το Δημόσιο, θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη;

Θα πάει τελικά κανείς φυλακή; Θα δημοσιοποιηθούν κάποια ονόματα ή όλα ανάγονται στη σφαίρα των προσωπικών δεδομένων;

Σε μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος θα αλλάξετε το άρθρο περί Ευθύνης Υπουργών;

Θα καταργήσετε Κύριε Πρόεδρε την Βουλευτική Ασυλία, έστω και μερικώς, ώστε και οι Βουλευτές να λογοδοτούν εις τα Ελληνικά δικαστήρια;

[…] Θα μειώσετε τον αριθμό των βουλευτών κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος από 300 σε 250 ή ακόμη και στους 200, ώστε να εξοικονομηθούν αρκετά εκατομμύρια εκ του Δημοσίου χρήματος; Εις τας συνεδριάσεις της Βουλής ελάχιστοι Βουλευτές παρίστανται.

Τελειώνοντας Κύριε Πρόεδρε,  επιτρέψατε μου να σας αναφέρω κάποια λόγια του Προέδρου της Βενεζουέλας ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΒΕΣ τον Ιούλιο του 2010 απαξιωτικά για την Ελλάδα, αλλά όμως αληθινά και χρήσιμα.

Ούγκο Τσάβες, Ιούλιος 2010:

«Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί._ Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο Υπουργός Άμυνας που ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα … γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας. Πρόδωσαν τον Λαό τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και την_ Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών

μακριά απ’ τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!»….

Μετά τιμής και σεβασμού

Ιωάννης ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ

====================

 

Φίλε Λευτέρη,

Αγαπητοί απόστρατοι σας χαιρετώ,

Επειδή πολύς θόρυβος γίνεται τελευταίως στην πατρίδα μας σχετικά με το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, θα ήθελα μέσω της εφημερίδας μας να παραθέσω το συνταξιοδοτικό σύστημα που αντιμετώπισα κατά την εδώ παραμονή μου- πάνω από 40 χρόνια- στην φιλόξενη χώρα του Καναδά που χωρίς καμία αμφισβήτηση είναι μία από τις πιο οργανωμένες χώρες στον κόσμο.

Κατ’ αρχήν, κάθε εργαζόμενος ανεξαρτήτως θέσεως, αποκτά μόλις αρχίσει να εργάζεται, είτε πολιτικός είναι είτε εργαζόμενος, έναν αριθμό το αποκαλούμενο social insurance number. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει ΟΛΑ τα ατομικά στοιχεία του κάθε ατόμου και με βάση αυτόν τον αριθμό ο κάθε εργαζόμενος και ο κάθε εργοδότης καταθέτουν το αντίστοιχο ποσό που κατά την διάρκεια του χρόνου πρέπει να είναι σχεδόν για όλους το ίδιο.

Η κατάθεση γίνεται ΜΟΝΟΝ σε ένα φορέα για όλους και η συνταξιοδότηση αρχίζει στο 60έτος με μειωμένο ποσοστό 25%. Στα 65 σου είναι 100%. Ο Καναδάς είναι ομόσπονδο κράτος και εκτός από την ως άνω επαρχιακή σύνταξη, σου παρέχει στα 65 σου μία άλλη σύνταξη όπως θα λέγαμε την ΕΘΝΙΚΗ σύνταξη, η οποία είναι για ΟΛΟΥΣ ίδια, με εξαίρεση σε εκείνους που βρίσκονται κάτω του ορίου της φτώχιας, οπότε η ομόσπονδη κυβέρνηση τους δίδει ένα βοήθημα, το λεγόμενο supplement. Αξίζει να σημειώσω πως, εκτός από αναπηρικά συμβάντα, ουδείς συνταξιοδοτείται κάτω των ετών που ανέφερα πιο πάνω. Με λίγα λόγια και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες το σύστημα σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργήσει μισθοφόρους ψηφοφόρους, ο νοών νοήτο!!!

Για τις Ενόπλους Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ισχύει η 25ετία η δε επάνδρωση τους γίνεται με αποκλειστικά εθελοντικό προσωπικό. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως για τους κλάδους αυτούς δεν γνωρίζω αφού εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα το σύστημα σου δίδει το δικαίωμα να έχεις και ιδιωτικές συντάξεις ή και σύνταξη από την εταιρεία που εργάστηκες αρκεί η σύμβαση που υπέγραψες να σου το επιτρέπει.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ντάσιος Δημήτριος

Υποκ. Α! Τηλ. απόστρατος

από την Σχολή Πόρου (1952-55).

==========================

 

Πεύκη 8/12/2010

Αγαπητέ Λευτέρη

Έλαβα όπως πάντα τα τελευταία χρόνια την καλή εφημερίδα σας και ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Γράφω για να επισημάνω ένα έστω ασήμαντο λάθος με την επισήμανση ότι γράφουμε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Αναφερόμενος στο άρθρο του φίλου και υφισταμένου μου εκείνη την εποχή Σ. Αδάμη. Παρακαλώ να ληφθεί υπ’οψιν ότι στην αποστολή και πλήρωμα του Α/Τ Κανάρης στις ΗΠΑ ήμουν εγώ και όχι ο αναφερόμενος πολύ αγαπητός μου (διοικούσε μια τάξη) Υπ/χος Α. ΔΟΥΜΟΥΡΑΣ. Το πως και το γιατί τον αντικατέστησα δεν το γράφω για να μην «ξύσω πληγές» στα πολλά βιώματα μου, αν και ίσως έπρεπε για να μάθουν μερικοί συνάδελφοι, κυρίως εξ Υπ/κών προερχόμενοι ότι η σταδιοδρομία των στελεχών από την ΣΝΔ δεν είναι στρωμένη με ρόδα. Επί τη ευκαιρία εύχομαι καλές γιορτές, υγεία, αγάπη και υπομονή για το 2011.

Φιλικά

ΗΛΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ε.α. ΠΝ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥ-ΝΚ Α/Τ ΚΑΝΑΡΗΣ 1972-1975

ΣτΣ. Τα στοιχεία παραλαβής του Α/Τ ΚΑΝΑΡΗΣ είναι αναγραφόμενα σε φυλλάδιο (BOOK LET) αμερικάνικης έκδοσης, αρχείου κ. Στ. Αδάμη

====================

 

ΠΡΟΣ: ΕΑΑΝ-ΕΑΑΛΣ                                  ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 1 10677 ΑΘΗΝΑ

10 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1.      Γνωρίζεται  ότι  το   ΜΤΝ,   τόσο  στα πλαίσια  των  τακτικών  ελέγχων  που πραγματοποιεί, αλλά παράλληλα και με αφορμή τη γενικότερη δυσμενή οικονομική συγκυρία,  αποφάσισε  τη  διενέργεια αναλογιστικής  μελέτης από  εξειδικευμένο ιδιωτικό φορέα, με σκοπό να διαπιστωθεί η πορεία του μεσοπρόθεσμα, όπως διαμορφώνεται με βάση τα νέα δεδομένα της οικονομίας.

2.      Τα    αποτελέσματα    της    μελέτης,    η    οποία    ολοκληρώθηκε    πρόσφατα, παρουσιάστηκαν στο ΔΣ του Ταμείου κατά την συνεδρίαση της 17ης Δεκεμβρίου 2010.

3.      Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, διαφαίνεται ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα και παραμείνουμε στο καθεστώς παροχών και εισφορών που ισχύει σήμερα, τα οικονομικά   μεγέθη   και   επακόλουθα   η  βιωσιμότητα  του   ΜΤΝ   επιδεινώνονται σημαντικά,   συναρτήσει   βεβαίως   και   της   διαμόρφωσης   των   εσόδων   από κοινωνικούς πόρους, σε σχέση με τις εκτιμήσεις προηγουμένων μελετών.

4.      Προκειμένου βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του Ταμείου,  το ΔΣ στη συνεδρίαση  της   17ης Δεκεμβρίου,   αφού  έλαβε  υπόψη  τα αποτελέσματα  της αναλογιστικής μελέτης αλλά και τα οικονομικά στοιχεία ετών 2009 και 2010, αποφάσισε τη μείωση κατά 8% του συνόλου των χορηγουμένων μερισμάτων του ΜΤΝ από 1-1-2011.

5.      Όσον αφορά στο ΕΚΟΕΜΝ, κατά τη συνεδρίαση της ΔΕ της 9ης Δεκεμβρίου 2010 ελήφθη απόφαση όπως το χορηγούμενο μέρισμα ΕΚΟΕΜΝ για το 2011, παραμείνει σταθερό στο ύψος του 2010.

6.      Οι εν λόγω αποφάσεις ελήφθησαν με γνώμονα το συμφέρον του συνόλου των μετόχων του Ταμείου, ήτοι την απρόσκοπτη καταβολή μερίσματος στους νυν μερισματούχους, αλλά και την διασφάλιση παροχής μερίσματος και στα εν ενεργεία στελέχη όταν αυτά καταστούν συνταξιούχοι.

7.      Δεδομένου ότι από 23 Δεκεμβρίου 2010 έχει ήδη καταβληθεί το μέρισμα ΜΤΝ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2011, η επιστροφή της διαφοράς επί των καταβληθέντων ποσών θα γίνει σε δύο ισόποσες δόσεις στις αμέσως επόμενες καταβολές μερισμάτων, ήτοι περί τα τέλη μηνών Φεβρουάριου και Απριλίου 2011.

8.      Παρακαλούμε μεριμνήσετε αρμοδίως για την ενημέρωση των μελών σας.

Αντιναύαρχος ε.α. Μ. Κανάρης ΠΝ

Πρόεδρος ΔΣ/ΜΤΝ


========================

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: