ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ. 107

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι μία ημέρα πριν την τελετή εισδοχής του υποβρυχίου «Παπανικολής» στο Στόλο και αφού το πλοίο επί δύο και πλέον μήνες έπλευσε, ελέγχοντας όλα τα μέσα που διαθέτει υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, από τη θάλασσα της Νορβηγίας στο Κίελο και από εκεί μέσω Ατλαντικού και Μεσογείου στην Ελλάδα, κάποιοι κύκλοι κάνουν την ύστατη προσπάθεια να υπονομεύσουν και να απαξιώσουν το πιο σύγχρονο και άρτιο πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η μυθολογία όμως «περί του υποβρυχίου που γέρνει» διαψεύστηκε με τον πιο πανηγυρικό Το ΓΕΝ δηλώνει κατόπιν αυτού κατηγορηματικά ότι το «σημερινό ρεπορτάζ» της δημοσιογραφικής σελίδας defencenet.gr δεν είναι ακριβές και δεν έχει καμία «πηγή» στο εσωτερικό του Πολεμικού Ναυτικού (όπως στην αρχική εκδοχή του ανέφερε) ούτε έγινε κάποια προσπάθεια διασταύρωσης

Το υποβρύχιο «Παπανικολής» προσορμίστηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα χθες, ώρα 21:00, στα ναυπηγεία ΕΝΑΕ (Σκαραμαγκάς) προκειμένου να αντικατασταθεί μικρό τμήμα επικαλυπτικής λαμαρίνας που αποκολλήθηκε από τον πυργίσκο του υποβρυχίου λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Βόρεια Θάλασσα και στο Βισκαϊκό Κόλπο (άνεμοι 8-9 Μποφόρ και ύψος κύματος μεγαλύτερο των έξι μέτρων). Το έλασσον αυτό συμβάν είναι απολύτως φυσιολογικό για τέτοιες καιρικές συνθήκες και δεν έχει καμία σχέση με την επιχειρησιακή λειτουργία του πλοίου που

δοκιμάστηκε και επιβεβαιώθηκε με τον πιο απαιτητικό τρόπο. Περιττεύει δε να σημειωθεί ότι όλα αυτά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με «μεγάλες αβαρίες» που καθιστούν «μη επιχειρησιακό» το υποβρύχιο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Το υποβρύχιο «Παπανικολής» εντάσσεται ήδη άμεσα στην επιχειρησιακή λειτουργία του Στόλου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη εκδοθεί.

======================

Αρ. Πρωτ. 109

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι o Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης επισκέφθηκε την Ρόδο και την Κω την Δευτέρα 27  και την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010 όπου με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των Ναυτικών Σταθμών και των Παρατηρητηρίων της Ρόδου και της Κω καθώς και των Κανονιοφόρων «ΟΡΜΗ», «ΚΡΑΤΑΙΟΣ» και του Π.Π. «ΑΝΤΩΝΙΟΥ» που ελλιμενίζονται στην Ρόδο και στην Κω στο πλαίσιο επιχείρησης επιτήρησης Ανατολικού Αιγαίου.

Από την επίσκεψη του Α/ΓΕΝ στη Ρόδο και Κω (εορτές Χριστουγέννων)

Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη, τον παραδίδοντα Δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, τον παραλαμβάνοντα Δήμαρχο Ρόδου κ. Ευστάθιο Κουσουρνά και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο.

======================

Αρ. Πρωτ. 001

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» όπου αντάλλαξε ευχές με τα φιλοξενούμενα παιδάκια, και προσέφερε γλυκίσματα και δώρα.

Επίσκεψη στην (Κιβωτό του Κόσμου)

==========================

Αρ. Πρωτ. 007

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός του Ναυτικού της Πολωνίας Ναύαρχος Tomasz Mathea θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα αττό 19 έως 20 Ιανουαρίου 2011, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Αρχηγού του Γενικού Ετπτελείου Ναυτικού Αντιναυάρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη ΠΝ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα ο Αρχηγός του Ναυτικού της Πολωνίας, θα επισκεφθεί το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Αρχηγείο Στόλου.

========================

Αρ. Πρωτ. 009

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός του Ναυτικού του Ισραήλ Αντιναύαρχος Eliezer Marum πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από 23 έως 27 Ιανουαρίου 2011, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναυάρχου Δημήτριου Ελευσινιωτη ΠΝ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα ο Αρχηγός του Ναυτικού του Ισραήλ, θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Αρχηγείο Στόλου.

=========================

Αρ. Πρωτ. 012

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος   Δ.    Ελευσινιώτης   ΠΝ   επισκέφθηκε   χθες,    Πέμπτη   27 Ιανουαρίου 2011, τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Σταθμού Σκύρου.

Ν.Σ. Σιώρου. Επιθεωρητή εγκαταστάσεων από την Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δ.Ελευσινιώτης ΠΝ.

======================

Αρ. Πρωτ. 014

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου   2011   τελέσθηκε  επιμνημόσυνη   δέηση   πεσόντων   Ναυτικής Αεροπορίας στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού (Δ.Ε.Ν.) στο Κοτρώνι Μαραθώνα.      Μετά  το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων της Δ. Ε,Ν.

Στην   τελετή    παρέστησαν    ο   Αρχηγός    ΓΕΝ    Αντιναυαρχος   Δ. Ελευσινιώτης ΠΝ, τα μέλη του ΑΝΣ, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ναυτικής Αεροπορίας και επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναυαρχος (ε.α.) κ. Γεώργιος Μττεζεριάνος, διατελέσαντες Διοικητές Δ.Ε.Ν. καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Από την επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων Ν.Αεροπορίας.
Ο Α/ΓΕΝ χαιρετά συγγενείς των πεσόντων

=======================

Αρ. Πρωτ. 015

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Επικελευστής (ΕΣΧ)    Π.Φ.    που    ανήκει    στην    οργανική    δύναμη    της    φρεγάτας «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και υπηρετεί με απόσπαση στο ΝΚ, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 απέστειλε στην Αταλάντη Φθιώτιδος μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών σε συγγενικό του πρόσωπο,  δέμα που περιείχε 150 σφαίρες διαμετρήματος 7,65 και 0.32 χιλ.

Έπειτα από έλεγχο στο απόθεμα του ΠΝ δεν ευρέθη έλλειμμα στα εν λόγω πυρομαχικά τα οποία χρησιμοποιούνται από όπλα σκοποβολής.

Από  το  ΓΕΝ  διετάχθη  ΕΔΕ  και  εκτελείται προανάκριση  από την Ασφάλεια Χανίων.

=======================

Αρ. Πρωτ. 019

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς το Πολεμικό Ναυτικό διέθεσε την πυραυλάκατο «ΡΟΥΣΣΕΝ», που απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα για μεταφορά τραυματία από την Αίγινα στον Πειραιά. Ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του
ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: