ΑΣΣΥ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ AΞΚΩN – ΥΠΞΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΣΑΑΥΣ) ΠΟΛΙΤΣΤΙΚΟΥ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΏΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΞΚΩΝ  ΠN (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΞΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ(ΣΑ/ΣΜΥΝ)

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΥΔ (ΣΑΣΥΔΑ)

 

Αριθ. πρωτ: 4

Αθήνα 2Δεκεμβρίου 2010

Λυκούργου 9.ΤK 10551 ΤΗΛ./Fax2103238449

ΠΡΟΣ Κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο

Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης

και Θρησκευμάτων

ΥΠΟΨΗ Κυρίου Γεωργίου Παπανδρέου, Πρωθυπουργού της Ελλάδας

Κυρίου Αντωνίου Σαμαρά, Προέδρου Ν Δ

Κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, Γ.Γ ΚΕ ΚΚΕ

Κυρίου Αλέξη Τσίπρα, Προέδρου ΓΥΡΙΖΑ

Κυρίου Γεωργίου Καρατζαφέρη, Προέδρου ΛΑΟΣ

Κυρίου Φώτη Κουβέλη, Προέδρου Δημοκρατικής Αριστεράς

Κυρίου Παναγιώτη Μπεγλίτη, Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠ.ΕΘ.Α Κυρίων Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΧ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ

ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ

Κύριοι Υπουργοί

1.        Πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι σχεδιάζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων ένα νέο θεσμική πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι γνωστό ότι οι Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών ( Α.Σ.Σ.Υ )των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ενταχθεί με το νόμο 2913/01 στην Ανώτερη Βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

2·       Η ένταξη αυτή, δυστυχώς και για τα σημερινό επίπεδο του μαθησιακού δυναμικού των σπουδαστών των Σχολών μας, όπως αυτό διαπιστώνεται από τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων και που υπερτερεί πολλών ΤΕΙ και ορισμένων ΑΕΙ και για τη θέση που πρέπει να έχουν οι Σχολές αυτές και οι απόφοιτοί τους στο χώρο του ΥΠ.ΕΘ.Α, δεν έχει συνοδευτεί με μια τυπική και ρητή ισοτιμία τους με τα ΤΕΙ.

3.         Στον πρόσφατο νόμο 3883 /10, ενώ με πολλές διατάξεις λαμβάνεται μέριμνα και για μια τυπική ισοτιμία των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

( Α.Σ.Ε.Ι ) με τα ΑΕΙ. για τις Α.Σ,Σ.Υ ουδεμία μνεία γίνεται στο νόμο αυτό.

4.         Ίσως, να είναι και μοναδική εξαίρεση στο Ελληνικό κράτος Σχολών ενταγμένων με σαφή και τυπική διάταση νόμου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά να ωθούνται σε μία μετέωρη κατάσταση. Αυτή η διαχρονική πρακτική ωθεί στην απογοήτευση και στα περιθώριο της υπηρεσιακής προσφοράς στελέχη με πολύ αξιόλογο μαθησιακό δυναμικό, στελέχη που μέσα από την αναζήτηση και μιας συμπληρωματικής παιδείας στους χώρους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα μπορούσαν να προσφέρουν εκείνο που ανταποκρίνεται στο δυναμισμό τους.

5.      Δεν σχολιάζουμε εδώ τα βαθύτερα αίτια και τις σκοπιμότητες αυτής της διαχρονικά κατεστημένης αντίληψης των υπηρεσιακών της διαμορφωτών, να μη γίνει δηλ. και στο ΥΠ.ΕΘ.Α η κρατούσα στο Ελληνικό κράτος διαστρωμάτωση στη μετά το Λύκειο εκπαίδευση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Είναι ορατή μια διαρκής προσπάθειά τους, ώστε μετά τα Α.Σ.Ε Ι, που διαρκώς επιδιώκεται η ισοτιμία τους με τα ΑΕΙ, να μεταπίπτουμε στο χώρο του ΥΠ.ΕΘ.Α στην κατά τη γνώμη τους Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η μόνη εναπομείνασα σφραγίδα των Α.Σ..Σ..Υ να υφίσταται, σε κάθε ευκαιρία, την αμφισβήτηση της νομικής της ισχύος. Δεν τα σχολιάζουμε, γιατί αυτό δεν είναι του παρόντος.

Κύριοι Υπουργοί

6.       Σας παρακαλούμε, στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την αναδιάταξη των δομών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να εξετάσετε και να μεριμνήσετε για την ικα­νοποίηση των ακολούθων αιτημάτων μας :

α. Σαφής και τυπική ισοτιμία των Α.Σ.Σ.Υ. τριετούς φοίτησης, με τα ΤΕΙ

β. Δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών των αποφοίτων των Α.Σ,ΣΥ, όποια μπορεί να είναι και για τους πτυχιούχους ΤΕΙ.

7.      Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε στα δίκαια αιτήματα μας.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΣΑΣΥΔΑ          ΣΑΑΥΣ          ΣΑ/ΣΜΥΝ          ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ         ΣΑΣ

Ε. Μαντής         Κ. Λίγκας        Ε. Σφακτός           Ν. Βασιλείου        Π. Πλατάνας

Ταξχος ε.α.        Σχης ε.α.          Επκστής ε.α.         Αντρχος ε.α.         Σμχος ε.α.

 

========================================

 

ΕΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Με επιτυχία έγινε στις 13/12/10 η καθιερωμένη τελετή των ευδοκίμων τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους στο Π.Ν. Αξιωματικών εξ ΑΣΣΥ. Η τελετή έγινε στους χώρους της ΣΜΥΝ που σωστά, έχει επιλεγεί ως «ο χώρος απ’ όπου ξεκίνησες να τερματίζεις». Σίγουρα για εκείνους που «βάδισαν« με το επάγγελμά τους με αρμονία και όχι με διάσταση και αντίφαση, η αποστρατεία μολονότι σηματοδοτεί ένα τέλος, τους συντροφεύει η ηθική ικανοποίηση της επιτυχούς καριέρας τους. Την αναμνηστική πλακέτα έδωσε ο Διοικητής ΔΝΕ Υποναύαρχος Γ. Κασφίκης ΠΝ (λόγω κωλύματος την τελευταία στιγμή του κ. Α/ΓΕΝ), εκφωνείσας και τον αποχαιρετιστήριο λόγο. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος ε.α. Σ. Περβαινάς ΠΝ.

Τους νέους απόστρατους τίμησαν με την παρουσία τους: Υπον. (Ο) Γ. Νιάνιας Π.Ν. Διοικητής ΚΕΦΝ, Αρχπλ. ΑΝ. Κτσάρης ΠΝ Α/Ε ΔΝΕ, Διοικητές ΚΕ/ΠΑΛ, Ν.Ο.ΚΑΝ, ΣΜΥΝ, μέλη Δ.Σ. ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑ/ΣΜΥΝ κ.α.

Στους νέους απόστρατους ευχόμαστε προσωπική-οικογενειακή υγεία κι επιτυχία στους νέους τους στόχους.

Ε.Σ.

Από την τελετή επίδοσης αναμνηστικού αποστρατείας στους ευδοκίμως
τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους (35ετία)


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: