ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

Αγαπητέ Λευτέρη σου κοινοποιώ την επιστολή μου που δημοσιεύτηκε στην «ΕΣΤΙΑ«.

Αθήνα 10-10-10

Κύριε Διευθυντά,

Είδαμε πολύ πρόσφατα στον Τύπο και παλαιότερα στην «ΕΣΤΙΑ« επιστολές αποστράτων ναυάρχων, οι οποίοι διατυπώνουν προσωπικές γνώμες για το εάν πρέπει τα υπό ναυπήγηση πολεμικά πλοία μας να είναι μικρού ή μεγάλου εκτοπίσματος. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είναι του μικρότερου δυνατού εκτοπίσματος. Πέραν αυτού, ας μου επιτραπεί μία ωμότατη προγνωστική εκτίμηση: με τα σημερινά-φανερά και κρυφά-οπλικά συστήματα, σε μία πιθανή σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας, ποια πολεμικά σκάφη θα άντεχαν στο Αιγαίο, είτε ελληνικά είτε τουρκικά; Οπωσδήποτε θα βυθίζονταν στα πρώτα λεπτά της συρράξεως. Σε αυτό οδηγεί η λογική του σύγχρονου πολέμου. Τι πρέπει να πράξουμε λοιπόν; Διαθέτουμε τον πιο αβύθιστο «στόλο« στον κόσμο με τα πολυάριθμα νησιά μας, στο Αιγαίο! Αυτά είναι που πρέπει να εξοπλίσουμε ώστε να αντέχουν στις αεροπορικές και χερσαίες προσβολές. Άλλωστε, αυτά κινδυνεύουν περισσότερο. Αν εξετάσουμε την ιστορία του Βυζαντίου, θα διαπιστώσουμε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η ευσέβεια του λαού. Ο Ιωάννης Βατατζής, ο ικανότατος και ευσεβέστατος αυτός αυτοκράτορας του Βυζαντίου, έχει πολλά να διδάξει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς μας ταγούς.

Από παντού ομολογείται ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα του πλέον καταστροφικού πολέμου που έγινε ποτέ. Βεβαιότατα θα φροντίζουμε την άμυνά μας, πρέπει όμως να είμαστε και πνευματικά έτοιμοι. Οι Κογκολέζοι με προτροπή της εκεί Ορθόδοξης Εκκλησίας εκήρυξαν μετάνοια μετά νηστείας για τα δεινά που τους βρήκαν. Ας μη φανούμε κατώτεροι των Αφρικανών και μάλιστα σε εποχή πρωτοφανούς διαφθοράς….

Με τιμή

Ιωάννης Π. Θεοδωρόπουλος

Απόμαχος Π.Ν. και Ε.Ν., συγγραφέας

 

=================

ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Ανεξάρτητη Ένωση Απόστρατων Ενόπλων Δυνάμεων

Τ:6948963823

Email: anead@gmail.com

Fax NO:210 9646113

http://www.anead.gr

 

Αρ. Πρωτ. : 139/2010

Πειραιάς 13/10/2010

 

ΠΡΟΣ: – ΕΑΑΑ

ΚΟΙΝ: – ΕΑΑΣ

-ΕΑΑΝ

-ΕΑΑΑ Παράρτημα Λάρισας

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Την Τρίτη 12/10/2010 και περί ώρα ) 11 00, το ιδρυτικό μέλος της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. Πλοίαρχος (Ι) ε,α. Βράνας Παναγιώτης, ενώ τοιχοκολλούσε στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζεται το παράρτημα της ΕΑΑΑ στην Λάρισα, ανακοίνωση για ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση της ΑΝΕΑΕΔ στην πόλη της Λάρισας, δέχτηκε φραστική επίθεση και απειλές από τον Πρόεδρο της τοπικής ΕΑΑΑ. Οι απειλές ήταν τόσο έντονες, που συγκεντρώθηκε κόσμος και προστάτευσε τον κ. Βράνα από πιθανή βιαιοπραγία. Φυσικά ο κύριος αυτός εν συνεχεία έσκισε την ανακοίνωση.

2.  Στη συνεχεία, και όταν ο κ. Βράνας σε συνεννόηση με τους γύρω καταστηματάρχες έβαλε την  ανακοίνωση   στις  προθήκες  των  καταστημάτων  τους,   ο  ίδιος  κύριος κατέβηκε  ξανά  κάτω, συνοδευόμενος από τρία άλλα άτομα, και προσπάθησε να τον εκφοβίσει.

3.  Επειδή το γεγονός κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρό και παραπέμπει δυστυχώς σε άλλες εποχές, και επιπλέον θίγει πρώτιστα το κύρος της ΕΑΑΑ, θα σας παρακαλούσαμε όπως τοποθετηθείτε επίσημα για τα ακόλουθα:

•     Είναι αποδεκτό από την ΕΑΑΑ το δικαίωμα κάθε πολίτου να επιλέγει τη συμμετοχή του σε συνδέσμους, οργανώσεις, ενώσεις που κινούνται εντός των νόμων και του Συντάγματος του Ελληνικού Κράτους;

•     Είναι αποδεκτό από την ΕΑΑΑ το δικαίωμα της ελεύθερης πληροφόρησης οποιουδήποτε συναδέλφου;

•     Είναι αποδεκτή η συμπεριφορά αυτή του πρώτου   τη τάξη στελέχους σας στην πόλη της Λάρισας;

4.   Ο κ. Βράνας, έχοντας στη διάθεση του την υποστήριξη πολλών αυτοπτών μαρτύρων, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του. Πλην όμως, τόσο ο ίδιος, όσο και η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαία για όλους μας ενότητα στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι οι απόστρατοι συνάδελφοι, αναμένουμε τη δική σας θέση, ώστε το ατυχές συμβάν να θεωρηθεί λήξαν.

5 Σε αναμονή της απαντήσεως σας και στη διάθεση σας για να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για τα φλέγοντα θέματα που μας απασχολούν (όπως σας έχουμε επίσημα ζητήσει με επιστολή μας Α.Π.5/2010 από 26-6-2010).

Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Σαρτζετάκης Εμμανουήλ

Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.

Πρόεδρος ΔΣ

 

==============

ΤΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΑ

 

Αγαπητέ Λευτέρη,

 

Σε παρακαλώ θέσε αυτές τις εφημερίδες(Πολεμικός Τύπος), στη Δανειστική Βιβλιοθήκη μας για να μπορούν να αντιληφθούν οι νεότεροι μας τι έγινε το Σαράντα, όταν οι νέοι, οι μεσόκοποι, και οι Γέροι καβάλαγαν τα Τραμ – τα γκαζοζέν! – τα Λεωφορεία – τους αραμπάδες και τρέχανε στην Ήπειρο ξυπόλητοι. Το ’22 μας άφησε κατισχυμένους και εξευτελισμένους, το έπος του ’40 για μένα ήταν η δεύτερη Παλιγγενεσία, ξαναγεννηθήκαμε, ξαναβρήκαμε τον εαυτό μας, Μουσολίνια δεν θα περάσετε στρατιωτικό περίπατο, θα πληρώσετε. Αυτοί οι Γίγαντες ήταν τ’ αδέρφια της Λυγερόκορμης πανέμορφης Κόρης που την Λέγανε ΕΛΛΑΣ και ήταν και πλούσια, ατύχησε όμως έπεσε στα νύχια αθλίων Τριακοσίων Νταβατζήδων που της τα πήραν όλα και την κουρελιάσανε, την κάνανε Ζητιάνα!. Ας όψοντε.

Τα δάκρυα της θα γίνουν χείμαρρος θα φουσκώσει, θα τους γεμίσει λάσπη, ανυποληψία, χλεύη, και θα τους παραδώσει εξευτελισμένους στην νεότερη Ιστορία της.

Οι Τριακόσιοι θυσιάστηκαν για την Τιμή της, οι νεότεροι Τριακόσιοι άθλιοι Νταβαντζήδες – άρπαγες – λαθροθήρες – ψεύτες – επίορκοι ντενεκέδες του κερατά! (γι’ αυτούς χρειάζεται ο Ξέρξης). Την παραδώσανε Ζητιάνα σε Ευρωπαίους επιβήτορες, τοκογλύφους άρπαγες να της φάνε ότι απέμεινε από το καταπίστευμα, ώστε να σέρνεται γυμνή, φτωχιά, πεινασμένη για να καταφέρουν να την ποδηγετήσουν! Ένα άθλιος των Τριακοσίων είπε θρασύτατα εις επίκοον: «Γιατί φωνάζετε Ρε; εσείς ο Λαός μας ψηφίζετε, δεν έχετε δικαίωμα να παραπονιέστε!…»

Ξήλωσε τα ενώτια η Κυρά Φρόσω στη Λαϊκή (Δώρο της Μάνας της από το Λιτό γάμο της), τα ‘δώσε στο Μανάβη που έμεινε άναυδος για τρία κιλά πατάτες, δύο κιλά κρεμμύδια κι ένα κιλό καρότα να ταΐσει τα κουτσούβελα!… Πνίγομαι ρε Λευτέρη

 

Ο Κανένας

 

=================

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: