ΑΠΟΡΙΕΣ

Απορία 1η :

Όταν κάποιος θεωρείται «ευφυής« και στη προκειμένη περίπτωση ο κ. Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, προβαίνει συχνά-πυκνά σε άστοχες, προκλητικές, δηλώσεις-τοποθετήσεις, διερωτάσαι, αν το άτομο όντως δεν είναι ευφυές, αλλά μάλλον μικρόνους. Διότι το κακό δεν είναι το λάθος, αλλά η εμμονή σε αυτό. Εκτός αν πίσω από αυτή τη στάση κρύβεται ή επιδιώκεται κάτι άλλο. Και στην πολιτική προκειμένου να πετύχεις τον ή τους στόχους σου επιτρέπονται τα πάντα, κατά το πολιτικό μανιφέστο του Niccolo Machiavelli:  «Άσκηση πολιτικής χωρίς ηθικούς δισταγμούς»

 

Απορία 2η :

«Αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης του ελληνικού λαού» θα θεωρηθεί η μη ψήφιση κυβερνητικών εκπροσώπων στις αυτοδιοικητικές εκλογές κατά δήλωση του κ. Πρωθυπουργού (5-11-10). Αντιπατριώτες λοιπόν οι απαρτίζοντες τις πλέον χειμαζόμενες και λεηλατούμενες εργατικές τάξεις που προσφέρουν το 60-70% (μέσω της σκληρής φορολογίας) στον κρατικό κορβανά. Φαίνεται αυτοί που γράφουν τους λόγους του, είναι άτομα αποκομμένα από την τραγική πραγματικότητα. Πάλι καλά που δεν χαρακτήρισαν «εθνικούς ευεργέτας» εκείνους που έχουν μεταφέρει δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ σε ξένες τράπεζες και off-shore εταιρείες, μεταξύ των οποίων, προφανώς και δεκάδες τέως και νυν πολιτικών συναδέλφων και συνεργατών του.

Χονδροειδή πολιτικά λάθη, αδιανόητα για πρωτοκλασάτους ηγέτες, με σοβαρές συνέπειες για τον λαό, δεν είναι δυνατόν να λέγονται χωρίς αιδώ και έλλειψη θάρρους για την αλήθεια. Εκτός και θυμηθούμε τα λόγια του Σολζενίτσιν: «…η παρακμή του θάρρους ιδιαίτερα αισθητή στις κυριαρχούσες τάξεις των ιθυνόντων, εθεωρείτο πάντοτε ως ένδειξη-πρόδρομος του τέλους»;

 

Ε.Σ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: