ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ

Αρ. Πρωτ. 079

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκαν στη Λέρο οι εκδηλώσεις μνήμης για την 67η επέτειο από τη βύθιση του αντιτορπιλικού «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ», παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη ΠΝ με τη συμμετοχή της Κ/Φ ΑΗΤΤΗΤΟΣ.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι επιζώντες Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Ναυτοδίοποι που υπηρετούσαν στο  A/Τ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ την ημέρα της βύθισης του, καθώς και οι συγγενείς 1ου και 2ου  βαθμού εκείνων, που απωλέσθησαν κατά τη βύθιση του πλοίου.

===================

Αρ. Πρωτ. 082

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την 29 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν στην Σαλαμίνα εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας το 480 π.Χ., όταν οι Ελληνικές τριήρεις με τέχνασμα του Θεμιστοκλή διέλυσαν τον τεράστιο στόλο των Περσών.  Η ιστορική ναυμαχία διασφάλισε τόσο την σωτηρία της Αθήνας όσο και τη μη κατάκτηση της υπόλοιπης Ελλάδας από τους Πέρσες.  Αποτέλεσε τη δικαίωση του Θεμιστοκλή που είχε κρίνει εκ των προτέρων ότι η τύχη μιας γενικής Ελληνοπερσικής σύρραξης θα κρινόταν από την υπεροπλία στη θάλασσα, σύμφωνα με το δόγμα «Μέγα το της θαλάσσης κράτος» όπως το εξέφρασε αργότερα ο Θουκυδίδης.  Υπήρξε το σημείο καμπής των Περσικών πολέμων και σήμανε την αρχή του τέλους των επιθετικών βλέψεων των Περσών.

Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης ΠΝ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Γ. Δημητριάδης ΠΝ, αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών  και συμμετείχε το ναρκαλιευτικό ΑΛΚΥΩΝ.  Στον κ. Α/ΓΕΝ απονεμήθη τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Αμπελακίων κ. Μάριο Τραυλό.

Κατάθεση στεφάνου από τον Α/ΓΕΝ στο Μνημείο των Σαλαμινομάχων

================

Αρ. Πρωτ. 083

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, η τελετή ύψωσης σημαίας και παραλαβής από το Πολεμικό Ναυτικό του ΤΠΚ Υποπλοίαρχος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Το ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ που καθελκύστηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2005, είναι το τέταρτο πλοίο τύπου «SUPER VITA»  που εντάσσεται στο Πολεμικό Ναυτικό και η ένταξη του θα  συμβάλλει  σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στόλου.

ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ.
Καλοτάξειδο- Αξιόμαχο

===============

Αρ. Πρωτ. 084

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Στο πλαίσιο διεθνούς σεμιναρίου στην ενδοσκόπηση του πεπτικού συστήματος, που πραγματοποιήθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ έγινε ζωντανή δορυφορική μετάδοση ενδοσκοπικών πράξεων που γίνονταν στο Γαστρεντερολογικό Εργαστήριο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ).  Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων γαστρεντερολόγων, ενώ η οργάνωση, η ποιότητα ήχου και εικόνας, η επιτυχία των επεμβάσεων και η εικόνα του προσωπικού του ΝΝΑ που συμμετείχε, σχολιάστηκαν ευμενέστατα τόσο από το ελληνικό όσο και από το αμερικανικό ακροατήριο και από τους Αμερικανούς οργανωτές του σεμιναρίου.

Αντίστοιχο σεμινάριο οργανώθηκε από τις Γαστρεντερολογικές Κλινικές των στρατιωτικών νοσοκομείων των Αθηνών και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαΐου 2010.  Η κεντρική οργάνωση και ο συντονισμός του εν λόγω σεμιναρίου είχαν γίνει από την Γαστρεντερολογική Κλινική του ΝΝΑ.  Το σεμινάριο είχε μεγάλη επιτυχία και απήχηση με συμμετοχή πολλών ξένων γαστρεντερολόγων και αξιολογήθηκε από τους συμμετέχοντες για όλες τις παραμέτρους του από πολύ καλό έως άριστο με ποσοστά άνω του 85%.

=============

Αρ. Πρωτ. 085

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 10:00 π.μ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού στο Σκαραμαγκά, η τελετή ορκωμοσίας της 31ης Εκπαιδευτικής Σειράς Δόκιμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

2.      Εφέτος ορκίστηκαν εκατόν είκοσι (120) Δόκιμοι Υπαξιωματικοί, εβδομήντα εννέα (79) άνδρες και σαράντα μία (41) γυναίκες, εκ των οποίων ένας (1) από την Κύπρο και τέσσερις (4) από Σενεγάλη.  Στην τελετή της παρέστησαν ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, ο Διοικητής ΔΝΕ Υποναύαρχος Γεώργιος Κασφίκης ΠΝ καθώς και πλήθος φίλων και συγγενών των νέων Δοκίμων Υπαξιωματικών.

===============

Αρ. Πρωτ. 086

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα 12 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος 2010-2011 του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.  Την εναρκτήρια τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης ΠΝ που κήρυξε την έναρξη του προγράμματος.

Ο κ. Χ. Μουτσόπουλος, καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, έδωσε την εναρκτήρια διάλεξη με θέμα «Δυσλειτουργίες του Συστήματος Υγείας : Επιπτώσεις στην Ιατρική Εκπαίδευση».  Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών συμβάλλει τα μέγιστα στη συνεχή ενημέρωση του προσωπικού, όχι μόνο του νοσοκομείου, αλλά και της υγειονομικής οικογένειας γενικότερα.  Περιλαμβάνει δε την παρουσίαση θεμάτων γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, με τη μορφή διαλέξεων, στρογγυλών τραπεζιών, ενδοκλινικών μαθημάτων, από εκλεκτούς και διαπρεπείς ομιλητές, τόσο από τον ευρύτερο Πανεπιστημιακό χώρο όσο και από το Νοσοκομείο μας.

================

 

 

Αρ. Πρωτ. 092

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.  Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.  Κατά την τελετή εναποτέθηκαν στο οστεοφυλάκιο του μνημείου των πεσόντων τα οστά του Αντιπλοιάρχου Βασιλείου Αρσλάνογλου, Κυβερνήτη του Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ, ο οποίος εφονέφθη στο λιμένα Βαλέτα της Μάλτας την 4η Απριλίου 1942 κατά την διάρκεια βομβαρδισμού από Γερμανικά Αεροσκάφη.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, Βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου,  αντιπροσωπείες Ναυτικών Δοκίμων και Δοκίμων Υπαξιωματικών καθώς και συγγενείς των πεσόντων σε καιρό πολέμου και ειρήνης κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

===============

Αρ. Πρωτ. 093

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη από 8 έως 11 Νοεμβρίου 2010 ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Αρχηγού του Ναυτικού της Λιβύης, Αντιναύαρχου Hamdi Al Shibani Al Swehli.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Αρχηγός ΓΕΝ θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Λίβυο ομόλογό του και θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

=================

Αρ. Πρωτ. 094

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται με επιτυχία η εν πλω εκπαίδευση και η εξοικείωση του πληρώματος του Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ με την πλήρη αξιοποίηση των μέγιστων δυνατοτήτων του πλοίου, στη Νορβηγική θάλασσα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (Άνεμοι εντάσεως 8-9 Beaufort και χιόνι).

Η εν πλω δραστηριότητα του πλοίου μεταξύ άλλων αντικειμένων περιλαμβάνει δοκιμές ταχείας λήψης βάθους, λήψη μέγιστου επιχειρησιακού βάθους και μέγιστης ταχύτητας, εκτέλεση αναπνευστήρα και γυμνασίων ελέγχου βλαβών.

Αναμένεται ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του πληρώματος την 19 Νοεμβρίου 2010 οπότε και θα καταπλεύσει στο Κίελο.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: