ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ

Αρ. Πρωτ. 052

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 27 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης, άσκηση ευρείας κλίμακας , προκειμένου το Πολεμικό Ναυτικό να ασκηθεί στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών του ώστε να βελτιστοποιήσει το επίπεδο εκπαιδεύσεως του προσωπικού στην αντιμετώπιση περιστατικών μείζονος ατυχήματος, με σκοπό την επαύξηση της ασφάλειας του προσωπικού και υλικού. Η οργάνωση, προετοιμασία και διεξαγωγή της άσκησης πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Γενικής Επιθεώρησης Πολεμικού Ναυτικού. Την άσκηση στο Ναύσταθμο Κρήτης παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης ΠΝ, τόσο από το κέντρο συντονισμού όσο και από τις επιμέρους περιοχές διεξαγωγής των επεισοδίων της άσκησης.

Σκοπός της άσκησης ήταν η διατήρηση υψηλής ετοιμότητας, για αντιμετώπιση ατυχημάτων / πυρκαγιών, εντός Μονάδων Π.Ν., αλλά και συνδρομής / συνεργασίας με λοιπούς στρατιωτικούς και μη φορείς, σε περιπτώσεις μειζόνων ατυχημάτων εκτός Π.Ν.  Για το λόγο αυτό στην άσκηση συμμετείχαν η Νομαρχία Χανίων, προσωπικό από την 5η Μεραρχία Κρητών, η 115 Πτέρυγα Μάχης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Αστυνομία, και το Λιμενικό Σώμα.

Το Πολεμικό Ναυτικό δείχνοντας την απαιτούμενη ευαισθησία στην βελτίωση της ασφάλειας του προσωπικού του (στρατιωτικού και πολιτικού),  πιστοποίησε τις δυνατότητές του και σε καταστάσεις ανάγκης / κινδύνου, όπως είναι η περίπτωση εκτεταμένης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς ή και άλλης καταστροφής, με μεγάλο αριθμό τραυματιών.

===============

Αρ. Πρωτ. 053

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 ο κ. Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης ΠΝ, επισκέφθηκε το ΚΕΝΑΠ όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές του, καθώς και για τις προοπτικές διαμόρφωσης των μελλοντικών εξελίξεων που αφορούν τον ρόλο του κέντρου στο πλαίσιο της Συμμαχίας.  Από τον κ. Αρχηγό επισημάνθηκε η σημαντική συμβολή του κέντρου στην εκπαίδευση στο πλαίσιο επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την περιφορά της εικόνας Παναγίας της Φανερωμένης
(23-8-10)

================

Αρ. Πρωτ. 054

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ βράβευσε τον Ανθυπασπιστή (Τ/Τ) Σωτήριο Πάνου διότι, στις 30 Ιουλίου στην περιοχή του Δήμου Αλυζίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας, κατόρθωσε με ηρωισμό και αυτοθυσία, να σώσει την τελευταία στιγμή, τρεις εικοσάχρονους νέους που είχαν εγκλωβιστεί σε φλεγόμενο όχημα.

 

Η πράξη αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη υψηλού πνεύματος ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, η οποία αντανακλά στο σύνολο του Πολεμικού Ναυτικού.

=================

Αρ. Πρωτ. 055

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010 έλαβε χώρα επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα στο ΓΕΝ, κατόπιν προσκλήσεως του κ. Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δ. Ελευσινιώτη ΠΝ, του πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Luo Linquan,τoυ RADM Zhang Wendan (Deputy Chief of Staff of the South Sea Fleet and Commander of the Fifth Task Force of the PLA Navy) και του RADM Chen Yan (Deputy Director of the Political Department of the South Sea Fleet and Political Commissar of the Fifth Task Force of PLA Navy), επ’ ευκαιρία ελλιμενισμού των πλοίων GUANGZHOU και CHAO HU στο λιμένα του Πειραιά.

============

 

Αρ. Πρωτ. 056

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

1.      Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ θα συμμετάσχει στη σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών, με την επωνυμία “CHIEFS OF EUROPEAN NAVIES – CHEN 10”, που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας από 11 έως 14 Αυγούστου 2010.

2.      Η σύνοδος CHEN διοργανώνεται σε ετήσια βάση και λαμβάνουν μέρος οι Αρχηγοί των Ευρωπαϊκών Ναυτικών καθώς και ο Διοικητής των Ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη ως παρατηρητής. Στην σύνοδο αυτή συμμετέχει από Ελληνικής πλευράς ο Αρχηγός ΓΕΝ ανελλιπώς από το 1992, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, την προβολή των εθνικών μας θέσεων σε υψηλό επίπεδο καθώς και τη σύσφιξη των σχέσεων με τους Αρχηγούς των άλλων Ευρωπαϊκών Ναυτικών.

3.      Στη φετινή σύνοδο θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της θαλάσσιας ασφάλειας (Maritime Security Operations-MSO) και της συνεργασίας με τα Ναυτικά των Χωρών της Αφρικής. Επιπλέον, η φετινή σύνοδος συνδυάζεται με εορταστικές εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια από την ίδρυση του Ναυτικού της Δανίας.

===================

 

Αρ. Πρωτ. 057

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

1.                Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου 2010 απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας  το αρματαγωγό ΡΟΔΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής του στον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ).

2.                Η εκτέλεση του ΘΕΠ έχει σαν σκοπό τη θεωρητική και πρακτική εν πλω εκπαίδευση των Δοκίμων Υπαξιωματικών, προκειμένου να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ειδικότητάς τους, την απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειριών, τον εθισμό τους με το θαλάσσιο στοιχείο, καθώς και την προβολή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στις χώρες του εξωτερικού που θα επισκεφθούν.

3.   Ο φετινός ΘΕΠ θα διαρκέσει μέχρι την 4η Σεπτεμβρίου 2009 και κατά τη διάρκειά του η ΣΜΥΝ θα επισκεφθεί τα λιμάνια της Τήνου, Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, Βενετίας Ιταλίας, Κότορ Μαυροβουνίου, και Σούδας Κρήτης.

Ο υποναύαρχος Γ. Κασφίκης Π.Ν. (ΔΝΕ) και ο Αρχιπλοίαρχος Α. Μπάστας Π.Ν. (Διοικητής ΣΜΥΝ) με επιτελείς τους στον αγιαστό για τον Θ.Ε.Π.

 

Επιθεώρηση μαθητών ΣΜΥΝ από τον Δ.Ν.Ε., τη συνοδεία του Διοικητή ΣΜΥΝ.

 

Τελετή αγιασμού προ του απόπλου.

Επιβίβασης. Ακολουθεί το: «Εις τάξιν Απάρσεως».

===============

 

Αρ. Πρωτ. 058

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

1.     Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010 ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο οποίος είχε ξεκινήσει την 2 Ιουλίου 2010 με τη συμμετοχή των Π. Πλοίων Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ και Α/Γ ΙΚΑΡΙΑ.

2.      Στο ΘΕΠ συμμετείχαν 168 Ν. Δόκιμοι καθώς και αντιπροσωπεία σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΕ – ΣΙ – ΣΑΝ), δύο (2) Σημαιοφόροι από την Κροατία και δύο (2) Ν. Δόκιμοι από την Αίγυπτο.  Κατά τη διάρκεια του ΘΕΠ εκτελέστηκε πρακτική ναυτική εκπαίδευση και πραγματοποιήθηκαν εθιμοτυπικές επισκέψεις σε λιμένες Μαγιόρκα Ισπανίας, Νάπολι Ιταλίας, Κόπερ Σλοβενίας και Τρίπολη Λιβύης

============

Αρ. Πρωτ. 061

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι η

Πυραυλάκατος ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ την Κυριακή 15 Αυγούστου 2010 και ώρα

16.50 εντόπισε και περισυνέλλεξε αγνοούμενο χειριστή ιστιοσανίδας στην

θαλάσσια περιοχή όρμου Βάρης νήσου Σύρου.

Αρμόδιο προσωπικό πλοίου παρείξε τις Α΄ Βοήθειες στον 18χρονο

ναυαγό, ο οποίος μετά τον κατάπλου του πλοίου στη νήσο Σύρο παραδόθηκε

σε ασθενοφόρο σε συνεργασία με ΠΝΒ ΣΥΡΟΥ και το Λιμεναρχείο Σύρου.

==================

Αρ. Πρωτ. 062

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την 19 Αυγούστου 2010 περί 09:15 κατά την διάρκεια εκπαίδευσης στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών τραυματίστηκε σοβαρά ο Σημαιοφόρος Γ.Λ. ΠΝ.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο όπου την 10:35 κατέληξε.

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και αυτεπάγγελτη προανάκριση.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης και ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του

θανόντος.

============

Αρ. Πρωτ. 064

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξήχθη στη Γερμανία από 22 έως 29 Αυγούστου 2010.  Ο Σημαιοφόρος Αριστείδης Γρηγοριάδης  κατέκτησε χρυσό και αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. και 50 μ. ύπτιο αντίστοιχα και ο Ανθυποπλοίαρχος Σπυρίδων Γιαννιώτης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 1500 μ. ελεύθερο.   Σπουδαία επίσης εμφάνιση έκανε σε δύο τελικούς και συγκεκριμένα στα αγωνίσματα των 400 μ. μικτής ατομικής και των 200 μ. προσθίου ο νεαρότερος, μόλις δεκαεννέα ετών αθλητής της Εθνικής μας Ομάδας και της διοργάνωσης, Ναύτης Δημήτριος Κουλούρης, κατακτώντας αντίστοιχα δύο έβδομες θέσεις.

Το επίπεδο των συμμετοχών ήταν πάρα πολύ υψηλό, αφού συμμετείχαν αθλητές παγκοσμίου ακτινοβολίας  όπου και σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ αγώνων.  O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης και ο κ. Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης συγχαίρουν θερμά τον προπονητή της Εθνικής ομάδας Υποπλοίαρχο (Ο) Γεώργιο Μαργιωλάκη ΠΝ και τους αθλητές μας, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για την άριστη εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό.

==============

Αρ. Πρωτ. 068

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010-09-23

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τη 11η και 12η Σεπτεμβρίου  2010 πραγματοποιήθηκαν στην Σκιάθο οι εκδηλώσεις μνήμης της 67ης επετείου από την βύθιση του ηρωικού «Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ» (Υ-1) ανοικτά της νήσου την 14 Σεπτεμβρίου 1943 με τη συμμετοχή Υ/Β ΠΟΝΤΟΣ. Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Αθανάσιος Καρατζάς ΠΝ.

==================

 

Αρ. Πρωτ. 070

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι  ολοκληρώθηκε την  Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου η επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Αρχηγού του Ναυτικού της Βουλγαρίας Υποναυάρχου Plamen Manushev.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Αρχηγός του Ναυτικού της Βουλγαρίας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη ΠΝ.  Οι δύο Αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.  Επίσης ο Αρχηγός του Ναυτικού της Βουλγαρίας πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο.

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Γεώργιος Δημητριάδης ΠΝ, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και επισκέφθηκε πλοία του Στόλου.

==============

Αρ. Πρωτ. 072

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων σύγκλιση του δεκαμελούς Συμβουλίου Επιλογής και Εξέλιξης μελών του Διδακτικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού της σχολής υπό την προεδρεία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη ΠΝ.

Στο πλαίσιο της εν λόγω δραστηριότητας ο κ. Α/ΓΕΝ ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν τη εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων, συνομίλησε με καθηγητές, στρατιωτικό προσωπικό και επισκέφθηκε τις τάξεις των Ναυτικών Δοκίμων όπου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τα αυριανά στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

================

Αρ. Πρωτ. 076

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:00 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των ναυτών της 2010 Γ’ ΕΣΣΟ.  Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ και ο Διοικητής ΔΝΕ Υποναύαρχος Γεώργιος Κασφίκης ΠΝ.

Ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτης επιθεωρεί τους προς ορκωμοσίων νεοσύλλεκτους με την συνοδεία των Α/ΓΕΝ,
ΔΝΕ, Διοικητή ΚΕ/ΠΟΡΟΣ κ.ά.

Σύντομη ομιλία με τον αναπληρωτή ΥΕΘΑ.
Θέμα: Η μη αναβάθμιση των ΑΣΣΥ

Ο πρόεδρος ΕΑΑΝ/Πόρου Αντιπλοίαρχος ε.α. (ΔΓ) Γ. Αλιφέρης με τους Α. Χαραμή Δημοτικός σύμβουλος Πόρου, Ε. Σφακτός και Αγ. Γαλανός, εκπρόσωποι ΣΑΣΜΥΝ, στην τελετή ορκομωσίας Γ. ΕΣΣΟ/2010.

Χειραψία ΥΕΘΑ με τον πρόεδρο ΣΑΣΜΥΝ

Εκπρόσωποι του ΣΑ/ΣΜΥΝ (Ε. Σφακτός, Αγ. Γαλανός) με τον αναπληρωτή ΥΕΘΑ Μ.Π. Μπεγλίτη.

Επίδειξη κωπηλασίας από τους νέο-ορκισθέντας ναύτες.

==================

 

Αρ. Πρωτ. 078

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 10:30 π.μ πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά, η ορκωμοσία των Πρωτοετών Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην τελετή της ορκωμοσίας στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ.κ. Ιωσήφ, παρέστησαν ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ καθώς και πλήθος φίλων και συγγενών των νέων Ναυτικών Δοκίμων.

Συνολικά ορκίστηκαν εξήντα έξι (66) πρωτοετείς Ναυτικοί Δόκιμοι (47 Μάχιμοι και 19 Μηχανικοί).  Από το σύνολο των νέων Ν. Δοκίμων πενήντα οκτώ (58) είναι  Έλληνες (53 άντρες και 5 γυναίκες), δύο (2) από την Κύπρο (1 γυναίκα), τρεις (3) από τη Λιβύη, ένας (1) από τη Συρία και δύο (2) από την Ιορδανία.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου Π.Ν.

Εκπρόσωπος Τύπου Γ.Ε.Ν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: