ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ

Αρ. Πρωτ. 024

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

1.              Με αφορμή σχετικά σχόλια αναρτημένα στο διαδίκτυο, που αναφέρονται σε δήθεν απευθείας ανάθεση σε μεγάλο όμιλο τεχνικών εταιρειών έργου προϋπολογισμού 17 εκατ. από το ΓΕΝ, από τo Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

α.              Το 2008 μετά από διεξαγωγή διαγωνισμού και εγκριτική απόφαση του τότε Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, συνήφθη σύμβαση για την αποκατάσταση των προβλημάτων καθίζησης του synchrolift στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, προϋπολογισμού 8.692.370,36  με ανάδοχο την εταιρεία «EKTE AE» (με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Π. Κοπανά) η οποία στη συνέχεια συγκρότησε κοινοπραξία με την «Λ. ΡΗΓΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ».

β.              Στη συνέχεια και επειδή κατά τη διάρκεια των αποξηλώσεων διαπιστώθηκε ανάγκη ανακατασκευής όλων των ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων με τις καλωδιώσεις και τις σωληνώσεις, τα οποία βρέθηκαν σε κακή κατάσταση, τα αρμόδια όργανα του ΓΕΝ αποφάσισαν, από το Σεπτέμβριο του 2009, τη σύναψη πρώτης συμπληρωματικής σύμβασης, στο πλαίσιο της αρχικής και όπως προβλέπει η νομοθεσία περί δημοσίων έργων.

γ.              Η συμπληρωματική αυτή σύμβαση, ύψους 3.986.500 ευρώ, εγκρίθηκε μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στις 16.12.09 από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

δ.              Προ της υπογραφής της κύριας αλλά και της συμπληρωματικής σύμβασης διενεργήθηκε προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά από την έγκριση του οποίου υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις.

2.              Επισυνάπτεται αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα.

=======================

Αρ. Πρωτ. 026

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 και ώρα 18:00 στο Κ.Ε. Παλασκας η ορκωμοσία των ΕΠ.ΟΠ σειράς 2010.  Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ και ο Διοικητής ΔΝΕ Υποναύαρχος Γεώργιος Κασφίκης ΠΝ.

======================

Αρ. Πρωτ. 028

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 18 Μαΐου 2010 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Ι. Γιάγκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δ. Ελευσινιώτη ΠΝ θα επισκεφθεί το Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.  Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του θα ενημερωθεί επί θεμάτων αρμοδιότητας Αρχηγείου Στόλου και Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού.

====================

Αρ. Πρωτ. 034

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε χθες Τρίτη 25 Μαΐου 2010 και ώρα 18:00 η 37η επέτειος του Κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973 στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Α/Τ ΒΕΛΟΣ» (MAA) στο χώρο του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στο Φλοίσβο Φαλήρου. Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Πάνος Μπεγλίτης εκπρόσωποι των κομμάτων, βουλευτές, τέως υπουργοί, Δήμαρχοι, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι Αρχηγοί, σύσσωμο το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο, εν αποστρατεία Ναύαρχοι και στελέχη του ΠΝ, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί που έλαβαν μέρος στο κίνημα, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των Ε.Δ. και Σ.Α. και αντιπροσωπείες μαθητών Στρατιωτικών Σχολών.

Χαιρετισμό απηύθυναν  ο ΥΕΘΑ κος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, Ναύαρχος ε.α. Νικόλαος Παππάς ΠΝ. και ο Διευθυντής Μ.Α.Α., Α/Τ ΒΕΛΟΣ Πλοίαρχος ε.α. Παντελεήμων Μανιάτης ΠΝ.  Κύριος ομιλητής της επετείου ήταν ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

====================

Αρ. Πρωτ. 035

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

1.              Ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 26 Μαΐου 2010, η επίσκεψη του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Γεωργίου Δημητριάδη Π.Ν. στο Σπλιτ Κροατίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από 23 έως 26 Μαΐου 2010, στο πλαίσιο της συνόδου MARCOMET 2010.

2.              H σύνοδος MARCOMET που διοργανώνεται από τη Ναυτική Διοίκηση της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ (CC MAR NAPLES), διεξάγεται σε ετήσια βάση σε χώρα της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ και συμμετέχουν οι Αρχηγοί Στόλου των χωρών μελών καθώς και ανώτατοι Αξιωματικοί Διοικήσεων του ΝΑΤΟ.

3.              Το κεντρικό θέμα της συνόδου ήταν «Επίτευξη και Διατήρηση συνεκτικής προσέγγισης για την Ασφάλεια του Θαλάσσιου περιβάλλοντος». Στη σύνοδο είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν, πέραν των χωρών ΝΑΤΟ, και οι ομόλογοι των χωρών PfP, Μεσογειακού Διαλόγου (MD) και Μαύρης Θάλασσας.

===================

Αρ. Πρωτ. 037

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σχετικά με όσα  αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα της  εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ανακοινώνονται τα εξής:

α.              Το ΓΕΝ είχε ενημερωθεί ότι επί του ΠΝΜ Γ. Αβέρωφ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 10 Ιουνίου εκδήλωση για την ολοκλήρωση των «Ποσειδωνίων 2010», τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει  η ναυτιλιακή εταιρείας Atlas Maritime. Για το λόγο αυτό άλλωστε το ΓΕΝ προχώρησε στην παραχώρηση του.

β.              Στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διεξάγεται από το ΓΕΝ έχουν ήδη ζητηθεί από τον Διευθυντή του ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν.

===============

Αρ. Πρωτ. 038

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου απολύθηκε ο μόνιμος εξ εφέδρων Αρχιπλοίαρχος Ε. ΓΑΒΑΛΑΣ ΠΝ που ασκούσε από το 2008 τα καθήκοντα του Διευθυντή Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Γ. ΑΒΕΡΩΦ.

================

Αρ. Πρωτ. 039

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010 και ώρα 11:00 ττ.μ. στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος η ορκωμοσία των ναυτών της 2010 Β’ ΕΣΣΟ. Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ και ο Διοικητής ΔΝΕ Υποναύαρχος Γεώργιος Κασφίκης ΠΝ.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: