ΕΑΑΝ …Ενημέρωση

Στις 10 Ιουνίου ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος ε.α. Σ. Περβαινάς και παρουσία όλων του Δ.Σ. της ένωσης έκανε μία πλήρη ενημέρωση των αποστράτων για τα καυτά τρέχοντα θέματα.

ΕΑΑΝ: Αρχικά αναφέρθηκε στις προσπάθειες βελτίωσης λειτουργίας της όλης οργάνωσης (νέο site στο internet, μηχανογράφηση, περιοδικό, τηλεπικοινωνίες-ενδοσυνεννόηση γραφείων), καθώς και στη βελτίωση παρεχομένων υπηρεσιών στα μέλη της όπως: αύξηση παραθερισμού σε ΙΧ ξενοδοχεία από 55 άτομα το 2009 σε 120 για εφέτος. Αγορά οικήματος για παράρτημα Κρήτης, αποστολή εγγράφου στους αρμόδιους σχετικά με την περικοπή των συντάξεων και επιδομάτων (βλέπε στήλη: ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ). Τα νέα Δ.Σ. των παραρτημάτων θα ανακοινωθούν τέλος Ιουνίου.

ΜΤΝ: Δεν υπάρχει νεότερο για την ενοποίηση των Μ.Τ. Προβλέπεται Διοικητική, αρχικά ένωση (Το ΜΤΣ παρουσιάζει έλλειμα 200 εκ. €. ΜΤΑ ισοσκελισμένο, ΜΤΝ μικρό πλεόνασμα).

• Η μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων θα επηρεάσει αρνητικά τον γνωστό πόρο του 4%. Έχει δοθεί η υπόσχεση(;) τυχόν απώλεια θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό (θέση ΣΑ/ΣΜΥΝ: «ουκ λάβεις παρά του μη έχοντος»).

• Θέμα επομένου-μεθεπομένου παραμένει σε εκκρεμότητα.

• ενδέχεται οι χήρες να παίρνουν το 70% του μερίσματος και όχι το 100% (θέμα σε εξέλιξη).

ΝΝΑ: Το ειπωθέν από τον κ. Πρόεδρο, «ουδέν νεώτερον«, δεν ισχύει μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΕΘΑ (Διάβασε σχόλιο «ΝΝΑ« στο παρόν τεύχος).

Από την τελευταία επίσκεψη του ΔΣ/ΕΑΑΝ στο ΝΝΑ 1/6/10 ενημερώθηκε μεταξύ των άλλων για:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΣ. ΣΤΟ ΝΝΑ

Υποναύαρχος (ΥΙ) ε.α. Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΝ

Αντιπλοίαρχος (ΠΥ) ε.α. Γ. ΤΖΙΚΑΚΗΣ ΠΝ

Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ

1. Για τα ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων παρουσιάσθηκαν από το ΝΝΑ αποτελέσματα ραντεβού της 27ης Μαΐου και διαπίστωσαν ότι για επίσκεψη σε οποιονδήποτε ιατρό της αυτής ειδικότητας, η αναμονή για ραντεβού δεν ξεπερνά τις 28 ημέρες το μέγιστο. Κάποια δυσκολία υπάρχει στο ενδοκρινολογικό. Καταβάλλεται προσπάθεια να ευρεθεί χώρος για τη λειτουργία και δεύτερου ιατρείου για επίλυση του προβλήματος, καθόσον υπάρχουν διαθέσιμοι ιατροί.

2. Λειτουργούν απογευματινά εξωτερικά ιατρεία στο ΝΝΑ ειδικοτήτων: Γυναικολογικού, Δερματολογικού και Οδοντιατρικού. Επίσης λειτουργεί τις πρωινές ώρες οδοντιατρικό στο ΜΤΝ.

3. Λειτουργούν επίσης πρωινά εξωτερικά ιατρεία Τρίτη και Παρασκευή στο ΝΝΠ όπου αναγράφονται και φάρμακα.

4. Αιμοδοσία στο ΝΝΑ είναι σταθμός και όχι τράπεζα αίματος. Οι απόστρατοι μπορούν να ζητούν αίμα όταν νοσηλεύονται και εκτός του ΝΝΑ.

5. Στις περιπτώσεις αναγραφής φαρμάκων και συνταγών, προτάθηκε όπως αναγράφονται τα φάρμακα σε τρεις διαδοχικές συνταγές, οπότε δεν χρειάζεται αναγραφή φαρμάκων για τρεις μήνες. Για τις λοιπές περιπτώσεις, ό,τι ισχύει σήμερα.

6. Φυσικοθεραπεία επιτρέπεται μόνο για τους νοσηλευόμενους και τους εν ενεργεία, Ο Διευθυντής ΝΝΑ δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα δεδομένου ότι ίσχυε τα προγενέστερα χρόνια και καθόσον το πλείστον του εξοπλισμού του φυσιοθεραπευτηρίου ΝΝΑ είναι δωρεά της ΕΑΑΝ,

7. Έχουν δρομολογηθεί να δημιουργηθούν στην πτέρυγα 3Α χώρος καρδιολογικού και αγγειοκαρδιογράφου. Επίσης έχει σχεδιασθεί να δημιουργηθεί απέναντι από τα επείγοντα περιστατικά θάλαμος βραχείας νοσηλείας και πιθανόν μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,

8. Όλοι οι απόστρατοι μπορούν να χρησιμοποιούν το χώρο στάθμευσης του Μεγάρου Μουσικής από 8 π.μ. έως 5μ.μ με μειωμένη γενική είσοδο 6€. Η είσοδος είναι από την οδό Κόκαλη.

9. Όσον αφορά την συμπεριφορά προσωπικού του ΝΝΑ προς ασθενείς, έχουν δημιουργηθεί σεμινάρια για την καλή συμπεριφορά και εξυπηρέτηση. Παρακαλούνται τα Μέλη μας όπως συμπεριφέρονται κόσμια, ακόμη και αν νομίζουν ότι αδικούνται, προς το προσωπικό του ΝΝΑ, το οποίο μοχθεί για την εξυπηρέτηση μας. Εξαιρέσεις υπάρχουν παντού.

10. Τα οικονομικά τον Νοσοκομείου δεν ευρίσκονται σε καλή κατάσταση. Του χρωστούν τα ταμεία, κυρίως ΟΠΑΔ (σε αυτό ασφαλίζονται οι απόστρατοι), ΙΚΑ κλπ ταμεία 65 εκ. €, τα οποία δεν απαντούν στις εκκλήσεις τον ΝΝΑ. Το ΝΝΑ χρωστάει σε προμηθευτές, το άνοιγμα είναι περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Μετά τον συνυπολογισμό, δημιουργείται και μια μικρή «μαύρη τρύπα». Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας τον ΝΝΑ με την ΕΑΑΝ και λόγω των ιδιαιτέρως μεγάλων δυσχερειών τον νοσοκομείου, η ΕΑΑΝ πρότεινε στο ΝΝΑ για θέματα αμέσων αναγκών ότι προτίθεται να εξετάσει ευμενώς τα αιτήματα τα οποία τελικώς εξυπηρετούν και εμάς.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις, ερωτήσεις, προτάσεις των παρευρισκομένων.

Ο ΣΑ/ΣΜΥΝ δια του Προέδρου του κι ερμηνεύοντας το αίτημα πολλών μελών του, ζήτησε από το ΔΣ της ΕΑΑΝ αν συμπεριλάβει σε προσεχή συνάντηση με τους αρμοδίους και το αίτημα όπως, λειτουργήσει και στο ΝΝΠ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών προς εξυπηρέτηση χιλιάδων ε.α. στελεχών που διαμένουν, στα νότια, νοτιοδυτικά κι νοτιοανατολικά προάστια. Το αίτημα έγινε δεκτό κι ενεγράφη στα εκκρεμή θέματα της ΕΑΑΝ.

Μία χρήσιμη από κάθε άποψη ενημέρωση. Λόγω δε των ραγδαίων ανακατατάξεων σε όλους τους τομείς ίσως πρέπει αν καθιερωθεί πιο συχνά. Το διαδύκτιο μπορεί να προσφέρεται, αλλά δεν είναι προσιτό στα περισσότερα ε.α. μέλη.

Ε.Σ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: