Είναι ο συνδικαλισμός μπαμπούλας;

(Ναι στην οργάνωση των απόστρατων)

Μαΐου 30, 2010

ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ….

Ντρέπομαι να πω όχι, γνωρίζοντας πως θα παλεύετε και για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα τα δικά μου και των παιδιών μου, ενώ θα κάθομαι στη γωνία και θα παρακολουθώ τον αγώνα σας.

Βαρέθηκα και με κούρασαν, ακόμα και με πρόσβαλλαν  με τις υποσχέσεις που μου ‘διναν ανέξοδα, όταν δειλά πρόβαλλα τα προβλήματά μου.

Με πρόσβαλλαν διπλά με τις απειλές που εκτόξευαν σαν διέβλεπαν την αγανάκτησή μου.

Με κορόιδευαν πολλαπλά με το χτύπημα στην πλάτη ως αμοιβή για τη ζωή που ‘δωσα και κανείς τους δεν αναγνώρισε, έξω από τα τσιγκάκια που μου πρόσφεραν ανά τριετία για την ευδόκιμη, πάει να πει την πειθαρχική υπηρεσία.

Όχι μόνο δε μας υπερασπίσθηκαν, αλλά μας λοιδόρησαν εξίσου εκείνοι που έπαιξαν και παίζουν ταμπούρλο στην πλάτη μας, όταν μας απαξίωναν ρίχνοντας μας την ευθύνη για εγκλήματα που οι ίδιοι διέπραξαν εκμεταλλευόμενοι λίγους εθελόδουλους, που φορούσαν την ίδια στολή με μας.

Έστω και τώρα κατάλαβα πως μόνος μου δεν έχω τη δύναμη, άρα μ’ άλλους σαν και μένα πρέπει να παλέψω για το δίκιο μου.

Κατάλαβα πως με εκμεταλλεύτηκαν μια ζωή, ενώ του λόγου μου πίστευα (και σωστά) πως δουλειά και καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ με τη ζωή μου τούτον τον τόπο, ενώ κάποιοι πίσω από τις μεγάλες κουβέντες, έβλεπαν το δικό τους συμφέρον παρά της πατρίδας μου, το δικό τους νιτερέσο παρά του λαού μας, ακόμα και κλέβοντας και αρπάζοντας τεράστια μερίδια από εκείνα που προορίζονται για την άμυνα της χώρας μας.

Τώρα, έστω και μετά μια ολόκληρη ζωή σε χώρους εργασίας και προσφοράς, είδα καθαρά και κατάλαβα, πως τον συνδικαλισμό τον τρέμουν αυτοί που με την απαγόρευσή του πλουτίζουν σε βάρος μου, σε βάρος όλων των εργαζομένων, σε βάρος του τόπου μας που τον ρήμαξαν με την αρπαγή, την κλοπή, την αλόγιστη διαχείριση όχι μόνον του κοινού πλούτου, μα και του δικού μας περισσεύματος, που τους είχαμε εμπιστευτεί τη φύλαξή του.

Τέλος είμαι μαζί σας γιατί αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν πρέπει να ενώσω τη φωνή μου με τη δική σας, όταν δεν πρόκειται να στραφούμε σε διεκδίκηση του κόπου άλλων, αλλά των προϊόντων του δικού μας μόχθου. Μιας κοινής προσπάθειας που δε θα είναι κόντρα στα συμφέροντα και τα δικαιώματα της πατρίδας μας και του εργαζόμενου λαού μας, απ’ όπου και προερχόμαστε όλοι οι τέως και νυν ένστολοι.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι

Τα γεγονότα τρέχουν, τα προβλήματα πολλά και χρόνια! Όλοι εμείς οι Απόστρατοι Γυναίκες, Άνδρες, όλων των Βαθμών, Βαθμίδων, Κλάδων, Ειδικοτήτων, Προελεύσεων, των Ενόπλων Δυνάμεων αισθανόμαστε και είμαστε χωρίς εκπροσώπηση παλεύοντας ο καθένας χωριστά και αποσπασματικά. Αποτέλεσμα κανένα. Πιστεύοντας ότι ωρίμασε η ιδέα για την δημιουργία συνδικαλιστικού οργάνου που θα εκπροσωπεί ΟΛΑ τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστρατεία, προχωράμε στην Ίδρυση ενός τέτοιου Οργάνου που θέλουμε να βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή όλων σας

Έτσι είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι σε λίγες μέρες θα σας αποσταλεί το σχέδιο της  Ιδρυτικής Προκήρυξης που προβλέπεται να οριστικοποιηθεί πολύ γρήγορα. Παράλληλα γίνεται και επεξεργασία του καταστατικού που βασίζεται στις αρχές της Ιδρυτικής Προκήρυξης.

Για λόγους καθαρά αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης έχει αποφασιστεί να συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη 30-35 από κάθε Κλάδο και από όλα τα επίπεδα αν ειναι δυνατό.

Θέλουμε να είναι κίνηση απόλυτα ακομμάτιστη, με μέλλον, όχι παρεούλα, όχι συντεχνία και εκπροσώπηση όλων των αποστράτων των ΕΔ για να έχει ισχύ με τον αριθμό που εκπροσωπεί.

Περιμένω και την δική σας συμμετοχή σε όποιο βαθμό εσείς επιλέξετε καθώς και την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαι στη διάθεσή σας είτε μέσω e-mail είτε στο κινητό 6973073307

Γιάννης Ντουνιαδάκης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: