Το Νοσοκομείο μας

Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) κτίσθηκε σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Ταμείο Οδοστρωμάτων σύμφωνα με Νόμο του 1947, με χρήματα που κατέβαλαν τα ίδια τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, το Μετοχικό τους Ταμείο (ΜΤΝ) και το Ταμείο Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ).Το Νοσοκομείο θεμελιώθηκε το 1948 με βάση πρότυπο σχέδιο Νο­σοκομείου 150 κλινών του Αμερικανικού Ναυτικού και εγκαινιάσθηκε στις 2 Μαΐου 1955. Πρωτεργάτης της ιδέας αλλά και της ανέγερσης του ΝΝΑ ήταν ο Ναύαρχος Ι. Τούμπας.

Το 1997 εγκαινιάσθηκε η νέα πτέρυγα του ΝΝΑ που κτίσθηκε με χρηματοδότηση του ΜΤΝ και του ΤΕΣ. Με την επέκταση αυτή αυξήθηκαν οι ενεργές νοσηλευτικές κλίνες σε 270 και εγκαταστάθηκαν σε σύγχρονους χώρους πολλά ειδικά Εργαστήρια και Τμήματα.

Το 2002-2004 εγκαινιάσθηκε η επέκταση και η ανακατασκευή των παλαιών χειρουργείων του ΝΝΑ με οκτώ σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις υποστήριξης. Το 2004 εγκαινιάσθηκε το ειδικό κτήριο του Τμήματος Υπερβαρικής Ιατρικής, με την εγκατάσταση νέου σύγχρονου πολύχωρου θαλάμου αποσυμπίεσης.

Παράλληλα έγινε πλήρης ανακατασκευή πέντε από τις επτά νοσηλευτικές πτέρυγες του παλαιού κτιρίου του ΝΝΑ και προγραμματίσθηκε παρόμοια ανακατασκευή των υπολοίπων δύο. Βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την ανέγερση δύο ορό­φων πάνω από τα χειρουργεία για την εγκατάσταση πρότυπης ογκολογικής κλινικής και την επέκταση κλινικών εργαστηρίων.

Τα τελευταία χρόνια εκσυγχρονίσθηκε ο ιατρο-μηχανολογικός εξοπλισμός του ΝΝΑ με προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου, μαγνητικού τομογράφου, στεφανιογράφου, εξοπλισμού της γενικής ΜΕΘ, κα.

Στις σημαντικές λειτουργικές παρεμβάσεις πε­ριλαμβάνονται: α. Η αναδιοργάνωση της διοικη­τικής δομής του Νοσοκομείου με εφαρμογή νέου οργανογράμματος και έκδοση νέου κανονισμού λειτουργίας (2008), β. Η πλήρης μηχανοργάνωση όλων των τμημάτων του ΝΝΑ συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών που αναμένεται να ολοκληρω­θεί στο τέλος του 2009 γ. Λήψη πιστοποίησης των μαγειρείων του ΝΝΑ βάσει προγράμματος HACCP 22000 (2009).

Το ΝΝΑ είναι ένα γενικό Νοσοκομείο που εφημε­ρεύει καθημερινά όλο το χρόνο για τους δικαιούχους που σχετίζονται άμεσα και έμμεσα με το Π Ν και το ΛΣ και ανέρχονται περίπου σε 380.000 άτομα.

Το ΝΝΑ παρέχει σήμερα υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες υγείας με υψηλούς δείκτες αποτελεσματι­κότητας και ποιότητας. Βασικοί μοχλοί της επιτυχούς λειτουργίας του είναι η αφοσίωση στην αποστολή και η αποτελεσματική ενεργός προσφορά και από­δοση όλων των κατηγοριών του προσωπικού και η οργάνωση της εκπαίδευσης του, η διαχρονικά αμέριστη υποστήριξη της ανάπτυξης και συνεχούς εκσυγχρονισμού του από την Ηγεσία του Π Ν και τέλος η πειθαρχημένη σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανονισμούς λειτουργία του Νοσοκομείου σε όλες τις παραμέτρους της.

Με βάση τον ιδρυτικό Νόμο και τις κανονιστικές διατάξεις δικαιούνται περίθαλψης στο ΝΝΑ οι πα­ρακάτω κατηγορίες:

Βασικοί δικαιούχοι

–  Εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικό προσωπικό Π Ν και μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, τέκνα, γονείς, αδέλφια*, γονείς συζύ­γων*)

–  Εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικό προ­σωπικό ΛΣ και μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, τέκνα, γονείς, αδέλφια*)

– Στρατιωτικοί Κοινών Σωμάτων που υπηρετούν σε μονάδες του Π Ν

– Στρατιωτικοί του Δικαστικού και μέλη των οικο­γενειών τους (σύζυγοι, τέκνα, γονείς, αδέλφια*, γονείς συζύγων*)

* εφόσον υπάρχουν κενές κλίνες από τις διαθέσιμες για νοσηλεία βασικών δικαιούχων

Έμμεσα δικαιούχοι

–  ΜΠΥ και ΣΕΙΔ εργαζόμενοι στο Π Ν*

– Συνταξιούχοι ΜΠΥ που εργάσθηκαν στο ΠΝ και μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, τέκνα, γονείς, αδέλφια)

–  ΜΠΥ* του YEN και μέλη των οικογενειών τους* (σύζυγοι, τέκνα)

–  Εν ενεργεία και διατελέσαντες Βουλευτές και μέλη των οικογενειών τους*

* εφόσον υπάρχουν κενές κλίνες από τις διαθέσιμες για νοσηλεία βασικών δικαιούχων

Τρίτοι δικαιούχοι

–  Μη προστατευόμενα μέλη των βασικών δικαιούχων κατόπιν εγκρίσεως ΓΕΝ μέχρι το 5% των ελεύθερων κλινών*

–  Μέσω του ΣΟΤΥ διάθεση στο ΕΚΑΒ μέχρι 5 ελευ­θέρων κλινών του ΝΝΑ και 2 κλινών της ΜΕΘ.

–  Ιδιώτες που πάσχουν από νόσο των δυτών

* εφόσον υπάρχουν κενές κλίνες από τις διαθέσιμες για νοσηλεία βασικών δικαιούχων

Πηγή: ενημερωτικό φυλλάδιο Ν.Ν.Α. «Γνωρίστε το Νοσοκομείο μας«. Αθήνα, Ιούλιος 2009.

Σχόλιο «Νέα του ΣΑ/ΣΜΥΝ«. Το νούμερο των δικαιούχων και μόνο θα πρέπει να είναι αποτρεπτικό σε κάθε σκέψη «λαϊκοποίησης» του Νοσοκομείου. Εκτός και αν τα δικαιούμενα περίθαλψης μέλη θεωρούνται ότι ανήκουν στα «ελιτικά« στελέχη της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει να υποβαθμισθούν !!!!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: