Ετήσιο Μνημόσυνο

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

ΕΑΑΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2010

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας Χανίων το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των εκλιπόντων μελών ΕΑΑΝ παράρτημα Κρήτης.

Στο μνημόσυνο παρέστη σύσσωμο το ΔΣ της ΕΑΑΝ, παράρτημα Κρήτης, ικανοποιητικός αριθμός συναδέλφων και οι οικογένειες των εκλιπόντων, ως και ο Διοικητής Ναυστάθμου Κρήτης Αρχιπλοίαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ.

Μετά το πέρας της τελετής ο γραμματέας της ΕΑΑΝ, παράρτημα Κρήτης, Αντιπλοίαρχος ε.α. Π.Δούκας ΠΝ εκ μέρους του Δ.Σ. είπε τα ακόλουθα:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή σεμνή τελετή πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο για να τιμήσουμε την μνήμη και να προσευχηθούμε για τους συναδέλφους που έφυγαν από αυτή τη ζωή.

Ήρθαν στον κόσμο αυτόν, έζησαν τα δύσκολα χρόνια της παιδικής των ηλικίας, αγωνίστηκαν τίμια, ευσυνείδητα, χριστιανικά και με την αγαπημένη σύντροφο της ζωής των, δημιούργησαν μια ευτυχισμένη οικογένεια με παιδία και εγγόνια, χρήσιμα στην κοινωνία.

Στην πορεία της στρατιωτικής των θητείας, ήταν υπόδειγμα αξιωματικού με σεβασμό και πίστη στην πατρίδα και στο έθνος, με συνέπεια στο καθήκον και στις υποχρεώσεις, με σεβασμό στην στρατιωτική κοινωνία και προπάντων με σεβασμό στα εθνικά και πατριωτικά ιδεώδη.

Η πατρίδα τους τίμησε με ηθικές αμοιβές και δικαίως τους αντάμειψε να ανέβουν τις βαθμίδες στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Έθεσαν τους εαυτούς των στο καθήκον και στην προσήλωση στην επαγγελματική τους κατάρτιση και απόδοση.

Εύχομαι να είναι ευλογημένη η πορεία των στην αιώνια ζωή που βρίσκονται, κοντά στον Άγιο Θεό και να τους θυμόμαστε πάντα. Η μνήμη των θα είναι αιώνια.

Στη συνέχεια το παράρτημα μας προσέφερε καφέ κτλ στο πνευματικό κέντρο της ενορίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: